BlackBerry 10 Çıkış Tarihi Açıklandı: 30 Ocak 2013

Şirket, 30 Ocak 2013’te, işletim sistemi ile çalışan iki akıllı telefon tanıtılacağı bilgisini vererek, Dünya üzerinde yeni BlackBerry 10 mobil platformunun açıklanacağını bildirdi. Tanıtım gününde şirket aynı zamanda iki cihazın kullanılabilirliği ve fiy

BlackBerry 10 Çıkış Tarihi Açıklandı: 30 Ocak 2013

Şirket, 30 Ocak 2013’te, işletim sistemi ile çalışan iki akıllı telefon tanıtılacağı bilgisini vererek, Dünya üzerinde yeni BlackBerry 10 mobil platformunun açıklanacağını bildirdi.

Tanıtım gününde şirket aynı zamanda iki cihazın kullanılabilirliği ve fiyatlandırmaları hakkında gerekli ayrıntıları da verecek.

Yeni mobil işletim sistemi FIPS 140-2 sertifikasını henüz aldı. Bu da demek oluyor ki, BlackBerry 10 akıllı telefonlarının ve BlackBerry Enterprise Service 10’un dağıtımını yapmak isteyen devlet organları için bu sertifika kullanılabilir olacak.

RIM’e göre BlackBerry ilk kez resmi tanıtımından önce sertifika alıyor.

Şirket ayrıca, Dünya üzerinde çok sayıda ülkede akıllı telefonların kullanımının sağlanacağı sözünü yineledi  ve cihazları test etmek için ellinin üzerinde nakliyeci ile çalıştıklarını, böylece telefonları ağları için hazır edebileceklerini söyledi.

Research In Motion Başkanı ve CEO’su Thorsten Heins şöyle konuştu: “BlackBerry 10’un üretimi sırasında ihtiyaçlarınıza uyum sağlayan gerçekten eşsiz bir mobil bilgisayar kullanma deneyimi yarattık. Ekibimiz, müşterilere yenilikçi özelliklerle birleştirilen ve sınıfının en iyisi olan tarayıcı, zengin uygulamalar ve üstün multimedya yeterliliği sunmak için yoğun şekilde çalışıyor."

RIM aynı zamanda BlackBerry 10 piyasaya çıktığında oyun, üretim, sosyal ağ ve daha fazlasını içeren geniş bir uygulama dizisine sahip olacağını  da not etti.

YORUMLAR