BlackBerry Z10'dan İnanılmaz Satış Performansı

BlackBerry Z10 şirketin beklentilerinin çok ötesinde satışlar gerçekleştirdi ve akıllı telefon dünyasını sallayacak gibi görünüyor.

BlackBerry Z10'dan İnanılmaz Satış Performansı

BlackBerry 10 işletim sistemini kullanan ilk akıllı telefon olan BlackBerry Z10’un eskiden RIM adına sahip olan ve şimdilerde adını da BlackBerry olarak değiştiren şirketi yeniden eski başarılı zamanlarına döndürüp döndüremeyeceğine dair pek çok soru işareti BlackBerry 10 Lansmanı’nın ardından akıllarda oluşmuştu.

Bazı analistler şirketin parlak dönemlerinin artık geride kaldığını düşünürken bazıları da dokunmatik ekranı ve güvenilir işletim sistemi sayesinde cihazın yeniden akıllı telefon dünyasını sarsmak için geldiğini belirtmişlerdi. Hafta içerisinde İngiltere’de satışa çıkan BlackBerry Z10’un satışları şirketin de beklentilerinin üzerinde gerçekleşti ve cihazın yeniden popülerlik kazanacağının işareti oldu.

Bunun yanında Kanada’da da satışına başlanan telefonun ilk gün satışları BlackBerry’nin tahminlerinin de ötesinde gerçekleşti ve şirketin CEO’su Thorsten Heins yaptığı açıklamada Kanada’daki çıkış gününün şimdiye dek bir BlackBerry telefon için en iyi satışlar olduğunu, İngiltere’deki piyasaya çıkışın da en iyi BlackBerry satışlarını tam 3’e katladığını duyurdu.

Cihaz henüz ABD’de piyasaya sürülmediği için satışlar hakkında da bir bilgi yer almıyor ancak gelecek ay satışa sunulacak cihaz için şimdiden oldukça yüksek adette ön siparişin verildiği de kulaklara çalınanlar arasında.

550.000 dolarlık oyun ve oyun konsolu koleksiyonuna göz attınız mı?

YORUMLAR