Büyük Türk Oyun Firması Crytek Kan Kaybetmeye Devam Ediyor

Crytek, İstanbul ofisi de dahil olmak üzere birçok ofisini kapatıyor

Büyük Türk Oyun Firması Crytek Kan Kaybetmeye Devam Ediyor

1999 yılında Cevat Yerli, Faruk Yerli ve Avni Yerli kardeşler tarafından Almanya'da kurulan oyun geliştiricisi Crytek oldukça zorlu bir süreç içerisinde. Oyun dünyasına Far Cry ve Crysis gibi önemli oyun serilerini kazandıran firma kendi geliştirdiği CryEngine adlı oyun motorunu farklı firmalara satarak farklı kaliteli oyunlar geliştirilmesinin de önünü açmıştı. CryEngine ile geliştirilen oyunlar bilgisayarların limitlerini zorlarken oyun dünyasının gelişimi için önemli birer dönüm noktaları haline gelmişlerdi.

Geçtiğimiz haftalarda geçmişte oyun dünyasının nabzını belirleyen Crytek'in maddi bir krizde olduğu ile ilgili söylentiler ortaya çıkmıştı. Hatta bir hafta önce eski bir Crytek çalışanının ödenmeyen maaşları için firmaya dava açmaya hazırlandığı bilgisi paylaşılmıştı. Şimdi ise Crytek maddi krizde oldu8ğunu doğrulayacak bir karar aldı: firma 7 stüdyosundan 5'ini kapatıyor. Bu stüdyolara Crytek'in İstanbul ofisi de dahil.

Crytek böyle bir karar almasının nedenini yenilik yaratan oyunlar ve oyun geliştirme teknolojileri üretmek amacıyla ana güçlerini tekrardan odaklamaya bağlıyor. Alınan kararla birlikte Crytek'in İstanbul, Şanghay, Seul, Sofya ve Budapeşte ofisleri kapatılırken sadece Kiev ve Frankfurt ofisleri açık kalacak.

Umarız Crytek'te işler yoluna girer ve firma eski şanlı günlerine geri döner.

Crytek 3 Aydır Çalışanlarına Maaş Ödeyemiyor

YORUMLAR