Candy Crush, 2018 Yılında 1,5 Milyar Dolar Gelir Elde Etti

Sensor Tower, yayınladığı yeni raporunda, King imzalı Candy Crush serisinin günde ortalama 4,2 milyon dolar kazandığını ortaya koydu. 

Candy Crush, 2018 Yılında 1,5 Milyar Dolar Gelir Elde Etti

2018’in en popüler mobil oyunlardan bir tanesi, Epic Games'in günde 2 milyon dolar kazanan ünlü Battle Royale oyunu PUBG olabilir, ancak bu rakam Candy Crush ile kıyaslandığında biraz sönük kalıyor.

Yaptığı analizlerle mobil pazarın nabzını tutan Sensor Tower, yayınladığı yeni raporunda, King imzalı Candy Crush serisinin günde ortalama 4,2 milyon dolar kazandığını ortaya koydu. 

Söz konusu raporda, popüler oyunun 2018 yılında hem iOS hem de Android cihazlardan elde ettiği toplam gelirin 1,5 milyar dolardan fazla olduğu belirtiliyor. Candy Crush’ın altı yıllık bir geçmişe sahip olduğu göz önüne alındığında, bu gelirin oldukça etkileyici olduğuna şüphe yok. 

Sensor Tower, serideki en eski oyun olan Candy Crush Saga'nın toplam kazancın yüzde 63'ünü (yaklaşık 945 milyon dolar) oluşturduğunu belirtiyor. Serinin bir başka halkası olan Candy Crush Soda Saga ise 1,5 milyar dolarlık pastanın yüzde 29’unu (443 milyon dolar) oluşturdu.

Ağustos ayında üçüncü yıldönümünü kutlayan Candy Crush Jelly Saga da tahmini olarak 90 milyon dolar gelir elde etti ve 2018’deki toplam gelirin yüzde 6’sını temsil etti. Ayrıca serinin son oyunu olan Candy Crush Friends Saga'nın Ekim 2018'de piyasaya çıkmasından bu yana yaklaşık 3 milyon dolar kazandığı söyleniyor.

Tüm bu veriler, Candy Crush serisinin hala güçlü ve özel bir oyuncu tabanına sahip olduğunu net bir şekilde gözler önüne seriyor.

Mobil uygulama analitiği firması App Annie'ye göre Candy Crush, iOS platformunda tüm zamanların en çok indirilen oyunu konumunda. 

Raporda ayrıca, Pokemon GO'nun 2018'de 800 milyon dolar kazandığı söylenirken, Fortnite’ın ise iOS cihazlarda yaklaşık 445 milyon dolar hasılat elde ettiği belirtiliyor.

"Candy Crush" Yapımcısına Para Kazandırmaya Devam Ediyor
OYUN

"Candy Crush" Yapımcısına Para Kazandırmaya Devam Ediyor

Şu sıralar oyun dünyasının gündeminde daha çok PUBG ve Fortnite’in başarıları konuşulsa da, Candy Crush Saga ve Candy Crush Soda Saga oyunları da oyunseverleri fazlasıyla memnun etmeye devam ediyor.

Fortnite'ın Üç Haftalık Kazancı Dudak Uçuklatıyor
OYUN

Fortnite'ın Üç Haftalık Kazancı Dudak Uçuklatıyor

Bilgisayar üzerinde PUBG ile rekabet içerisinde olan Fortnite, iOS'da da büyük bir ilgi görüyor.

Fortnite 2018 Yılında 3 Milyar Dolar Kazandırdı
OYUN

Fortnite 2018 Yılında 3 Milyar Dolar Kazandırdı

Çizgi film tarzı grafikleriyle Battle Royale türüne farklı bir bakış açısı getiren Fortnite, 2018’de elde ettiği gelir ile dudak uçuklatmayı başardı.

YORUMLAR