"Candy Crush" Yapımcısına Para Kazandırmaya Devam Ediyor

Candy Crush oyunları, oyunseverleri memnun etmeye ve yapımcısına büyük kazançlar getirmeye devam ediyor.

Candy Crush Saga

Şu sıralar oyun dünyasının gündeminde daha çok PUBG ve Fortnite’in başarıları konuşulsa da, Candy Crush Saga ve Candy Crush Soda Saga oyunları da oyunseverleri fazlasıyla memnun etmeye devam ediyor.

Oyunlar, ana şirket Activision Blizzard’ın banka hesaplarını doldurmaya devam ediyor. Şirket bugün yaptığı açıklamada, oyunlardan elde edilen gelirin 2018’in ilk çeyreğinde en yüksek seviyesine ulaştığını bildirdi.

Candy Crush Saga, yapımcısı King’in en çok kazanç elde ettiği oyunu konumunda. Candy Crush Saga’nın devamı ve yeni versiyonu niteliğindeki Candy Crush Soda Saga ise King’e en çok kazanç getiren 2. oyun oldu. Candy Crush Saga ilk olarak 2012 yılında, Candy Crush Soda Saga ise 2014 yılında piyasaya çıkmıştı. Ancak yıllar geçmesine rağmen her iki oyun da popülerliğinden hiçbir şey kaybetmiyor.

Bu oyunlar o kadar popüler hale geldi ki, oyunların aylık aktif oyuncu sayısı 285 milyona ulaşmış durumda. Piyasa analisti Sensor Tower’a göre Candy Crush Saga, ABD’de 2017 yılında yapımcısına en çok kazanç getiren mobil oyun olmuştu.

GamesBeat ile yaptığı röportajda King CEO'su Riccardo Zacconi, Candy Crush Saga'nın her iki haftada bir yeni seviye aldığını söyledi. Ayrıca insanları her gün oyunu açmaya teşvik etmek amacıyla, oyunda sınırlı süreli etkinliklere de yer veriliyor.

Oyun piyasasının bu yıl toplamda 137.9 milyar dolar değerine ulaşması beklenirken, bu değerin 70.3 milyar dolarlık kısmını da mobil oyunların oluşturması bekleniyor. Bu rakamların oluşmasında tabiki Fortnite gibi günümüzün popüler oyunlarının büyük payı var; ancak yine de Candy Crush Saga gibi hit olmuş daha eski oyunların da büyük katkıları olduğunu unutmamak gerekiyor.

Candy Crush Televizyonlara Geliyor
OYUN

Candy Crush Televizyonlara Geliyor

Dünya üzerinde milyarlarca oyuncusu bulunan mobil oyun Candy Crush, beklenmedik bir yerde, bir televizyon kanalında karşımıza çıkacak.

Candy Crush Saga Güncellenerek Yeni Bölümler Eklendi!
OYUN

Candy Crush Saga Güncellenerek Yeni Bölümler Eklendi!

7'den 70'e her yaştan oyuncuya sahip olan Candy Crush Saga oyununa büyük bir güncelleme getirildi. Yapılan güncelleme ile birlikte oyuna 65 adet yeni bölüm ve farklı bir oyun dünyası eklendi.

King, Candy Crush Soda Saga'yı Tanıttı!
MOBİL

King, Candy Crush Soda Saga'yı Tanıttı!

Mobil platformlarda indirilme rekorları kıran ve neredeyse herkesin oynamış olduğu Candy Crush oyunuyla ilgili bazı gelişmeler var.

YORUMLAR