CES 2015’te Toyota Mirai’ye Şapka Çıkardık

Toyota 2016 yılında piyasaya süreceği hidrojen yakıtı tüketen Mirai modelini CES 2015'te tanıttı.

CES 2015’te Toyota Mirai’ye Şapka Çıkardık

CES 2015 yine tüm teknolojilerin buluştuğu bir platform oldu bu yıl. Toyota Mirai 2016 yılında piyasaya süreceği hidrojen yakıtı tüketen aracını fuarda tanıttı. Toyota Mirai geleceğin tüm teknolojilerini bünyesinde barındırıyor.

Toyota’nın ekonomik ve çevreci yakıt üzerine yaptığı çalışmalara ait 5 binin üzerinde patent hakkı var. Toyota Mirai bu çalışmaların bir meyvesi olarak görülebilir. 

Alt yapısı doğru kurgulandığında hidrojen çok güçlü ve çevreci bir yakıt olarak karşımıza çıkıyor. Bu, elektrik motorlu arabalara oranla daha fazla güç ve yol kat edişi anlamına geliyor. Dışarıdan bakıldığında Toyota Mirai'nin biraz daha üzerinde çalışılmış bir Pirius’tan farkı yok gibi Ancak Pirius'un ne kadar tercih edilen bir araba olduğu gerçeği Mirai’nin geleceği hakkında bir fikir verebiliyor. 

Toyota’nın Mirai için belirlediği felsefe şu 'Oksiyen içeri – su dışarı'. Bu söylemle beraber dünyanın en temiz yakıtının önü de yavaş yavaş açılmış gibi görünüyor. Mirai, 151 beygir gücünde enerji üretebiliyor ve 9 saniyede 120 km hıza erişiyor. 120 gram ağırlığında 370 adet hidrojen yakıt hücresi barındıran Mirai, 550 km. yolu hiç şarj olmadan bu sabit hızla alabilecek kapasiteye sahip. 

Aşağıda Toyota CEO'su Akio Toyoda'nın Mirai sunumunu ve rabanın tüm detaylarıı izleyebilirsiniz.

Maserati Quattroporte GTS'in Kameralı Dikiz Aynaları

LG'nin Audi için Tasarladığı Akıllı Saati CES 2015'te Görüntülendi

Lamborghini'nin 6000 Dolarlık Özel Üretim Telefonu CES 2015'te Sahneye Çıktı

Vanquish 2015: Birçok Aston Martin, Tek Araba

Mercedes'ten Çarpıcı Bir Sürücüsüz Araba Konsepti

YORUMLAR