CES 2016'da Bu Hafta Neler Olacak?

CES 2016 fuarında bu sene neler olacak, hangi cihazlar karşımıza çıkacak. İşte CES 2016'nın kısa özeti.

CES 2016'da Bu Hafta Neler Olacak?

Yılın en büyük teknoloji fuarı CES 2016 büyük ihtişamıyla neredeyse başlamak üzere. Peki, bu sene CES 2016'da neler göreceğiz, bizi neler bekliyor dersiniz?

CES 2016 bir kaç güne kadar Las Vegas'tan start alacak ve karşımıza pek çok teknoloji harikası cihaz çıkacak. Her sene yapılan CES fuarı, gelen haberlere göre bu sene daha heyecan dolu geçecek gibi görünüyor. Onlarca cihazın tanıtılacağı CES 2016'da bu sene teknolojiye doyacağız. Şimdiden CES 2016'nın eğlence sektörü üzerinde de yoğunlaşacağını söylemek mümkün. CES 2016 bu senen 6-9 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek.

LG Süper TV'leri Hayatımıza Sokacak

LG'nin bu seneki CES kozu yüksek çözünürlüklü ekranları olacak. LG, CES fuarında bugüne kadar yapılmış en gelişmiş LCD/LED ekranlarını tanıtacak. Super UHD TV adını alacak olan bu teknolojiyle standart HDR görüntüleri 4K HDR olacak şekilde görüntülemek mümkün olacak. Yani yeni yılda TV'lerde daha gerçekçi görüntüler yer alacak. Ayrıca LG'nin bu teknolojiyi 8K olacak şekilde tasarladığı söyleniyor. Ama henüz bu kalitede yayın yapan bir kanal bulmak mümkün değil.

Samsung Laptoplar Geri Dönüyor

Dizüstü bilgisayar sektöründe kısa bir durgunluk yaşayan Samsung, CES fuarında yepyeni iki modeliyle geri dönüş yapacak. Söylentiler eğer doğruysa 13.3 inç ve 15 inç boyutlarında iki yeni dizüstü bu sene CES fuarında tanıtılacak. Bu modellerin özelliği ise MacBook'lara rakip olarak piyasaya sürülecek olması. 

Samsung Eğlenceli Ürünlere de Ağırlık Verecek

Samsung'un ağırlık verdiği tek ürün bandı elbette sadece dizüstüler olmayacak. Geçtiğimiz günlerde 3 farklı Creative Lab projesini tanıtan Samsung, bu projelerini de CES fuarında göstermeyi planlıyor. Samsung'un bu sene eğlenceye yönelmesi diğer firmaları "alaya aldığı" izlenimi yaratıyor diyebiliriz. Daha öncelerden de duyurduğumuz gibi Samsung bu sene TipTalk, Welt ve Rink ile CES'de yine ön plana çıkabilir.

Faraday Future Geleceğin Arabasını Tanıtacak

CES 2016'ya günler kala gizemli bir fragman ile gün yüzüne çıkan Faraday Future, bu sene CES'de adından bolca söz ettirecek. Tesla'ya rakip olarak gelecek olan FF sportif ve şık tasarımıyla göz dolduruyor. Çok az bir kısmı görünen arabanın elektrikle çalışacak olması ise gelecek için ümit vaat edecek. 

BMW Sürüş Deneyimini Yükseltecek

BMW CES 2016 fuarında arabalarında kullanacağı bir teknolojiyi tanıtacak. BMW, bu teknolojiyle sürüş deneyimini üst düzeye çıkarmayı planlıyor. AirTouch adında bir teknolojiyi geliştiren firma CES 2016'da bu teknolojinin sadece belirli bir bölümünü tanıtacak.

Telefonlar Göz Dolduracak

CES 2016 sırasında bazı telefonları da görebiliriz. Telefonların yine bu yıl düzenlenecek olan MWC 2016'da tanıtılması bekleniyor fakat bazı firmalar sabırsız davranabilir. Daha önce gelen haberleri ele aldığımızda ise bazı amiral gemilerinin CES sırasında karşımıza çıkması bekleniyor. Sony, 2016'da Snapdragon 820 Taşıyan 2 Amiral Gemisi Çıkarmaya Hazırlanıyor ve Huawei P9 6 GB RAM İle Gümbür Gümbür Geliyor haberleriyle daha önceden sizlere CES 2016'da tanıtılacak telefonları biraz olsun kulağınıza "çıtlatmıştık". Fuara bir kaç gün kala bu telefonların ortaya çıkma iddiaları da kuvvetlendi.

Sanal Gerçekliğe Doyacağız

CES fuarında sanal gerçeklik gözlüklerine de yer verilecek. Oculus'un tüketicilere hazır bir sürümünün fuarda tanıtılması bekleniyor. Aynı zamanda Aralık ayında adından söz ettiren HTC Vive VR gözlüğü de CES fuarında ortaya çıkacak.

Bu yıl CES fuarında sayısız teknoloji ürünü sergilenecek ve birçoğu bize garip gelecek. Özet geçmek gerekirse CES 2016'da bütçe yönünden düşük özellik bakımından yüksek ürünler ortaya çıkacak. Sıra dışı cihazlar da bizi oldukça şaşırtacak. CES 2016'dan haberler gelmeye devam ettiği sürece sizlere aktaracağız.

Tüm CES 2016 Haberleri için Tıklayın

YORUMLAR