ChatGPT Destekli Bing Yakında Reklamlar Gösterecek

Bing'e geçtiğimiz haftalarda eklenen ChatGPT'ye yakın zamanda reklamlar ekleneceği ortaya çıktı. İşte detaylar!

ChatGPT Destekli Bing Yakında Reklamlar Gösterecek

Microsoft, OpenAI iş birliğiyle yenilenen Bing arama motoru ve Edge tarayıcısı hakkında yeni bir gelişme yaşandı. ChatGPT desteğiyle hızla popülerleşen Bing arama motoru, günlük 100 milyon aktif kullanıcı sayısını aşarak, arama motoru pazarında önemli bir yere sahip oldu. Şimdi ise Bing'de ChatGPT'nin artık reklam göstereceği iddia ediliyor.

Microsoft'un Bing arama motorunun ChatGPT kısmı için reklam gösterimine başlaması, Bing kullanıcılarının paylaşımlarıyla ortaya çıktı. Şirket, Bing üzerinden reklam gösterimi yapmak için çeşitli çalışmalar gerçekleştirdiğini duyurdu. Yapılan açıklamalara göre reklamların kullanıcılar tarafından fark edilmesi test sürecinin bir parçası ve testler tamamlandıktan sonra tüm kullanıcılara reklam gösterimi yapılması beklenmekte.

Şu anda Bing içinde yer alan reklamlar, Bing'in arama sonucunda verdiği yanıtın alt kısmında "Daha Fazla Bilgi Edinin" şeklinde karşımıza çıkıyor ancak gelecekte bu reklam modelinin değişmesi bekleniyor.

ChatGPT ile Şirketlerin Reklam Modelleri de Değişebilir

Microsoft, OpenAI işbirliğiyle yenilenen Bing arama motoru ve Edge tarayıcısını geçtiğimiz Şubat ayında duyurmuştu. Bing arama motorunun ChatGPT desteğiyle güncellenmesi, kullanıcılar tarafından oldukça olumlu karşılandı. Öyle ki Bing kullanım oranları inanılmaz seviyelere ulaştı.

Bu gelişmeler, markaların Bing'in ChatGPT sohbet botu üzerinden reklam verme konusunda önemli fırsatlar sunuyor. Bing üzerinden gösterilen reklamların, kullanıcılar tarafından fark edilmesi, daha fazla etkileşim sağlaması açısından önem taşıyor.

Microsoft Diğer Yapay Zeka Sohbet Botlarını Engellemeye Çalışıyor
TEKNOLOJİ

Microsoft Diğer Yapay Zeka Sohbet Botlarını Engellemeye Çalışıyor

Yapay zeka söz konusu olduğudna şu an için sektörde en çok konuşulan kuruluşlardan olan OpenAI, 10 milyar doları aşan bir anlaşmayla Microsoft ile uzun süreli birlikteliğe imza atmıştı.

Bing'e Görsel Oluşturan Yapay Zeka Eklendi: Hemen Denedik!
TEKNOLOJİ

Bing'e Görsel Oluşturan Yapay Zeka Eklendi: Hemen Denedik!

Artık neredeyse her gün yeni bir yapay zeka aracı ile karşımıza çıkan Microsoft, bu sefer de Bing'e DALL-E'yi ekledi.

YORUMLAR