Çin Aşısı Türkiye'ye Geldi İddiası: Çin Aşısı Türkiye'ye Geldi Mi?

Çin aşısı Türkiye'ye geldi mi? Çin aşısı Türkiye'ye geldi iddiası hakkında tüm detayları sizler için bir araya getirdik. Ayrıntılar haberimizde.

cin-asisi-turkiye-geldi-iddiasi

Çin aşısının Türkiye'ye ne zaman geleceği merak ediliyor. Tüm gözler koronavirüs aşının ülkemize gelmesinde. Çin aşısı geldi mi? Çin aşısının Türkiye'ye geldiği iddia edildi.

Çin Aşısı Geldi Mi?

HaberTürk'te Ebru Baki ile Para Gündem programında, Çin'in geliştirdiği koronavirüs aşısının Türkiye'ye geldiği iddia edildi. Çin'in geliştirdiği koronavirüs aşısı Sinovac'ı taşıyan uçağın bugün sabah saatlerinde İstanbul Havalimanı'na indiği söyleniyor.

Aşılama işleminin yapılacak incelemelerin ardından, sağlık çalışanları başta olmak üzere başlayacağı konuşulmakta. Şu anda aşının geldiği ile alakalı Sağlık Bakanlığı tarafından resmi bir açıklama yapılmadı.

Koronavirüs Bağışıklık Süresi Değişti: Güzel Haber
Bilim

Koronavirüs Bağışıklık Süresi Değişti: Güzel Haber

Koronavirüs bağışıklık süresi merak ediliyor. Hastalığa yakalanan ve atlatan kişiler virüse karşı vücudunun ne kadar süre dayanıklı olduğunun cevabını arıyor.

Bilim Kurulu Toplantısı Ertelenmişti

23 Aralık'ta yapılması planlanan Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı ertelenmişti. Toplantı 24 Aralık Perşembe günü saat 17:00’de yapılacak. Toplantının ardından saat 19:00’da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca basın açıklaması yapacak. Fahrettin Koca'nın aşının Türkiye'ye gelip gelmediği ile ilgili açıklama yapması bekleniyor.

Fahrettin Koca'dan Resmi Açıklama

Fahrettin Koca açıklamasında şunları söyledi:

  • "Türkiye’de klinik çalışması olan kendi etkisini gösteren aşıyı kullanacağımızı beyan ettik. Tercih ettiğimiz aşının da somut neticelerini bekleyip onun için harekete geçmek için uğraş verdik. Faz 3 çalışmaları başarıyla sürmektedir.
  • Çin aşısı Türk insanında etkili olduğundan artık eminiz. Aşılar Pazar’ı Pazartesi’ye bağlayan gece yola çıkıyor. İnancımız bize her darlıktan sonra bir genişlik olduğunu söylüyor."

Sizler Çin aşısı ile ilgili neler düşünüyorsunuz? Hemen aşağıda yer alan yorumlar bölümünden görüşlerinizi bizlerle ve diğer okurlarımız ile paylaşmayı unutmayın!

Çin Aşısı Ne Kadar Etkili?

Türkiye'nin 50 milyon doz aldığı Çinli Sinovac şirketi tarafından geliştirilen aşının Brezilya'daki üçüncü aşama testlerinin sonuçları çıktı. Sinovac'ın Covid-19 aşısı, Brezilya'daki son aşama denemelerinde etkinlik için %50 barajını geçti. Sao Paulo'daki Ribeirao Preto Tıp Fakültesi'nde sağlık verilerini analiz etmede uzmanlaşmış bir profesör olan Domingos Alves, "Herkes% 90'ın üzerinde bir etkinlik oranını umuyor" dedi.

Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde " Bizim bu dönemde Snovak(Çin aşısı) dediğimiz inaktif aşıyla diyaloglarımız devam ediyor. Bir sözleşme yapıldı. Aralık, ocak ve şubat ayında bir sorun olmazsa yapılan sözleşme ile 50 milyon aşı için imza atıldı." demişti. Sinovac aşısı Türkiye'de de faz 3 deneme aşamasında bulunuyor.

Türkiye'de Kimlere Koronavirüs Aşısı Yapılacak?

Türkiye koronavirüs aşısı yol haritası şu şekilde:

  • İlk aşamada sağlık çalışanları, 65 yaş üstü vatandaşlarımız ile yaşlı, engelli, koruma evlerinde kalanlar gibi toplu ve kalabalık yerlerde yaşayan yetişkinler aşılanacak.
  • İkinci aşamada toplumun işleyişi için gerekli sektörlerde ve yüksek riskli ortamlarda bulunan ve kritik işlerde çalışan kişiler ile 50 yaş ve üzeri en az bir kronik hastalığı bulunan kişiler aşılanacak.
  • Üçüncü aşama, 50 yaş altı en az bir kronik hastalığı bulunan vatandaşları, genç yetişkinleri, ilk iki grupta yer almayan sektör ve mesleklerde çalışanları kapsamakta.
  • Dördüncü ve son aşamada ise ilk üç grubun dışında kalan tüm bireyler aşılanacak.

Koronavirüs salgınında ateş, vücut ağrıları ve boğaz ağrısı en yaygın belirtiler arasında yer almakta. Çok sayıda koronavirüs hastasında kuru öksürük görülüyor. Aşı çalışmaları uzmanlar tarafından son sürat devam ediyor.

Moderna ve Pfizer'in Koronavirüs Aşılarının Yan Etkileri Duyuruldu
Bilim

Moderna ve Pfizer'in Koronavirüs Aşılarının Yan Etkileri Duyuruldu

Koronavirüs aşısının yan etkileri ne? Aşı çalışmaları son hızıyla devam ediyor. Moderna'nın koronavirüs aşısı ve Pfizer'in koronavirüs aşısının hangi yan etkilere sahip olduğu ile alakalı bir açıklama geldi.

YORUMLAR