Çin Aşısı Türkiye'de Ne Zaman Yapılacak? Bilim Kurulu Üyesi Tarih Verdi

Çin aşısı Türkiye'de ne zaman yapılacak? Bilim Kurulu Üyesi tarafından tarih açıklandı. İşte Çin aşısının ne zaman yapılacağı hakkında detaylar.

cin-asisi-turkiye-ne-zaman-yapilacak

Çin aşısı Türkiye'de ne zaman yapılacak? Çin aşısının Türkiye'de yapılacağı tarih belli oldu. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Deniz Çalışkan Çin aşsının Türkiye'de ne zaman yapılacağı ile ilgili bir açıklama yaptı.

Çin Aşısı Türkiye'de Ne Zaman Yapılacak?

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Deniz Çalışkan Çinli Sinovac şirketinin geliştirdiği koronavirüs aşısının ülkemizde uygulanmaya başlanacağı tarihi paylaştı. Türkiye'de ilk koronavirüs aşısının sağlık çalışanlarına yapılacağı açıklanmıştı. Şimdi ise aşıların ne zaman yapılacağı kesinleşti.

Sputniknews'in aktardığı habere göre, Prof. Dr. Deniz Çalışkan, Çin menşeli koronavirüs aşısının gelecek hafta çarşamba gününden itibaren (23.12.2020) sağlık çalışanlarında uygulanmasına başlanacağını açıkladı.

23.12.2020 tarihinden itibaren sağlık çalışanlarına koronavirüs aşısı yapılmaya başlanacak. Prof. Dr. Deniz Çalışkan, Sağlık çalışanlarının ardından öğretmenler başta olmak üzere teması yüksek meslek gruplarında çalışanlara aşı yapılacağı bilgisini verdi.

"Günde 1 Milyonun Üzerinde Kişiye Aşı Yapılabilecek"

Prof. Dr. Deniz Çalışkan "Aşı takip sistemimiz son derece iyi çalışıyor. O nedenle herhangi bir izdihama yol açmadan randevu ile aşılarımızı çok hızlı bir şekilde günde 1 milyonun üzerinde kişiye yapabilecek şekilde ilgili genel müdürlüğümüz, halk sağlığı genel müdürlüğümüz çalışmalarını tamamlamış durumda." dedi.

Sizler konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlardan görüşlerinizi bizlerle ve diğer okurlarımız ile paylaşmayı unutmayın!

Oxford Aşısı Türkiye'ye Gelecek: Bilim Kurulu Üyesi Duyurdu
Bilim

Oxford Aşısı Türkiye'ye Gelecek: Bilim Kurulu Üyesi Duyurdu

Türkiye'ye Oxford aşısının geleceği müjdesi verildi. Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü, CNN Türk canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de Kimlere Koronavirüs Aşısı Yapılacak?

Türkiye koronavirüs aşısı yol haritası şu şekilde:

  • İlk aşamada sağlık çalışanları, 65 yaş üstü vatandaşlarımız ile yaşlı, engelli, koruma evlerinde kalanlar gibi toplu ve kalabalık yerlerde yaşayan yetişkinler aşılanacak.
  • İkinci aşamada toplumun işleyişi için gerekli sektörlerde ve yüksek riskli ortamlarda bulunan ve kritik işlerde çalışan kişiler ile 50 yaş ve üzeri en az bir kronik hastalığı bulunan kişiler aşılanacak.
  • Üçüncü aşama, 50 yaş altı en az bir kronik hastalığı bulunan vatandaşları, genç yetişkinleri, ilk iki grupta yer almayan sektör ve mesleklerde çalışanları kapsamakta.
  • Dördüncü ve son aşamada ise ilk üç grubun dışında kalan tüm bireyler aşılanacak.

 

Bakan Varank'tan Yerli Aşı Açıklaması! Yerli Koronavirüs Aşısında Son Durum
Bilim

Bakan Varank'tan Yerli Aşı Açıklaması! Yerli Koronavirüs Aşısında Son Durum

Koronavirüs salgını yayılmaya devam ederken aşı çalışmaları da aralıksız devam ediyor. Yerli koronavirüs aşısı ne zaman çıkacak? Yerli koronavirüs aşısında son durum nedir? Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan çok önemli açıklamalar yapıldı.

YORUMLAR