Çinli Sinovac Aşısı Ne Kadar Etkili? İlk Sonuçlar Geldi (Güncelleme)

Çinli Sinovac şirketi tarafından geliştirilen koronavirüs aşısının ne kadar etkili olduğu ile ilgili ilk sonuçlar geldi. Sinovac aşısı ne kadar etkili?

cinli-sinovac-asisi-ne-kadar-etkili

Sinovac aşısı ne kadar etkili? Türkiye'de de faz 3 denemeleri devam eden Çinli Sinovac şirketi tarafından geliştirilen koronavirüs aşısının ne kadar etkili olduğu netleşti. Sinovac aşısı ne kadar etkili? İşte detaylar.

Sinovac Aşısı Ne Kadar Etkili?

Endonezya'nın devlete ait ilaç şirketi Bio Farma'nın sözcüsü Iwanduino tarafından yapılan açıklamada, "Klinik araştırma ekibimiz bir ay içinde ara verilerin etkililiğinin yüzde 97'ye kadar çıktığını tespit etti" cümlelerine yer verildi.

Endonezya'da 1.600 kişide yapılan klinik deneylere göre aşının etkinliğinin yüzde 97 olduğu belirtildi.

Güncelleme: Çin Sinovac Biotech Ltd. Endonezya merkezli PT Bio Farma şirketinin aşının %97 etkin olduğuna dair açıklamasını yalanladı.

Sinovac Endonezya deneyinde elde edilen yüzde 97 oranının serokonversiyon oranı olduğunu açıkladı. Sinovac’ın sözcüsü ellerinde aşıya dair etkinlik verisi bulunmadığını, etkinlik verisinin Brezilya deneylerinden geleceğini duyurdu.

Sizler konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlardan görüşlerinizi bizlerle ve diğer okurlarımız ile paylaşmayı unutmayın!

Türkiye'de Aşı Yapılan 12 Kişiye Koronavirüs Bulaştı!
Bilim

Türkiye'de Aşı Yapılan 12 Kişiye Koronavirüs Bulaştı!

Türkiye'de Sinovac şirketi tarafından geliştirilen koronavirüs aşısının 3'üncü faz deneyleri yapılıyor. Türkiye'de Sinovac aşısı olanlardan 12'si koronavirüse yakalandı.

Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde " Bizim bu dönemde Snovak(Çin aşısı) dediğimiz inaktif aşıyla diyaloglarımız devam ediyor. Bir sözleşme yapıldı. Aralık, ocak ve şubat ayında bir sorun olmazsa yapılan sözleşme ile 50 milyon aşı için imza atıldı." demişti. Sinovac aşısı Türkiye'de de faz 3 deneme aşamasında bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Koronavirüs Aşısı Olacak Mı? Açıklama Yaptı!
Bilim

Cumhurbaşkanı Erdoğan Koronavirüs Aşısı Olacak Mı? Açıklama Yaptı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüs aşısı olacak mı? Cuma namazı çıkışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a koronavirüs aşısı yaptırıp yaptırmayacağı soruldu.

Koronavirüs salgınında ateş, vücut ağrıları ve boğaz ağrısı en yaygın belirtiler arasında yer almakta. Çok sayıda koronavirüs hastasında kuru öksürük görülüyor. Aşı çalışmaları uzmanlar tarafından son sürat devam ediyor.

Moderna ve Pfizer'in Koronavirüs Aşılarının Yan Etkileri Duyuruldu
Bilim

Moderna ve Pfizer'in Koronavirüs Aşılarının Yan Etkileri Duyuruldu

Koronavirüs aşısının yan etkileri ne? Aşı çalışmaları son hızıyla devam ediyor. Moderna'nın koronavirüs aşısı ve Pfizer'in koronavirüs aşısının hangi yan etkilere sahip olduğu ile alakalı bir açıklama geldi.

Moderna tarafından geliştirilen koronavirüs aşısı yüzde 94,1 etkinliğe sahip. Pfizer ve BioNTech tarafından geliştirilen koronavirüs aşısının yüzde 95 etkili olduğu açıklanmıştı. Koronavirüs yakın temas ile insanlardan insanlara geçmekte. Virüsten korunmak için insanlarla yakın temasta bulunmamanız ve ellerinizi sık sık yıkamanız önerilmekte. Öksürürken ve hapşururken ağzınızı / burnunuzu kapatmayı unutmayın.

YORUMLAR