Çip Krizi Ne Zaman Bitecek? Qualcomm CEO'su Açıkladı!

Çip krizi ne zaman bitecek? Qualcomm CEO'su Cristiano Amon, merak edilen soruya yönelik bir tahminde bulundu. İşte çip sıkıntısının biteceği tarihin detayları!

Çip krizi ne zaman bitecek? Bu soru, dünya genelinde çok sayıda kişi tarafından oldukça uzun bir süredir merak ediliyordu. Qualcomm CEO'su Cristiano Amon, konu ile ilgili bir açıklamada bulunarak soru işaretini giderdi. Yapılan açıklamaya dair tüm ayrıntılar haberimizde.

Çip Krizi Ne Zaman Bitecek Sorusu Yanıtlandı

Phone Arena internet sitesindeki habere göre Qualcomm CEO'su Cristiano Amon, çip sıkıntısının ne zaman sona ereceği ile ilgili çok önemli bir açıklama yaptı. Geçtiğimiz hafta küresel çip sıkıntısının hafiflediğini belirten Amon, yaptığı açıklamada, çip krizinin önümüzdeki yıl içerisinde sona ereceğini söyledi.

2022'de Çıkacak Apple Cihazları ile İlgili Detaylar Belli Oldu
MOBİL

2022'de Çıkacak Apple Cihazları ile İlgili Detaylar Belli Oldu

2022'de çıkacak Apple cihazları hakkında oldukça önemli bilgiler paylaşıldı. Peki, teknoloji devinin önümüzdeki yıl piyasaya süreceği ürünler hangi özelliklere sahip olacak? Ortaya çıkan bilgilere dair merak edilen ayrıntılar haberimizde.

Qualcomm CEO'su Amon, arzın bu yıl, geçtiğimiz yıla kıyasla daha iyi olduğunu ve gelecek yıl daha da iyi olacağına yönelik bir tahminde bulundu. Sektördeki diğer yöneticiler Amon'un çip endüstrisine ilişkin yaptığı açıklamaya katılmadı.

Intel CEO'su Pat Gelsinger, küresel çip sıkıntısının önümüzdeki yıl devam edeceğini ve 2023 yılında sona ereceğini söyledi. Arm Holdings CEO'su Simon Segars ise çip sıkıntısının daha kötü bir noktaya doğru gideceğini ifade etti. Segars, çip sıkıntsının tahmin edilenden daha uzun süreceğini düşünüyor.

Genel olarak 4G bağlantısını destekleyen çiplerin fiyatı yüzde 15, 5G iletişimini sağlayan çiplerin fiyat etiketi ise yüzde 5 oranında arttı. Bu her ne kadar mantıksız görünse de oldukça mantıklıdır çünkü 4G çiplerine olan talep, dünya çapında 5G ağları yaygın hale gelene kadar 5G çiplerine olan talebin üzerinde olmaya devam edecek.

Strategy Analytics tarafından paylaşılan bilgilere göre akıllı telefon işlemci pazarında Amerika Birleşik Devletleri merkezli yarı iletken ve telekomünikasyon ekipman şirketi Qualcomm, yüzde 36 oranında pay ile lider olarak konumlanıyor.

Tayvan merkezli yarı iletken şirketi MediaTek, yüzde 29 oranında pazar payı ile listenin ikinci sırasında konumlandı. Amerika Birleşik Devletleri merkezli teknoloji devi Apple ise yüzde 21 oranında pazar payı ile üçüncü sırada bulunuyor.

Qualcomm CEO'su Cristiano Amon tarafından yapılan açıklamaya katılıyor musunuz? Sizce çip krizi ne zaman bitecek? Yarı iletken konusunda yaşanan kriz ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR