Clubhouse Özel Mesajlaşma Özelliğini Yanlışlıkla Sızdırdı!

Clubhouse özel mesajlaşma özelliğini bazı kullanıcıların kullanımına açtı. Peki, Backchannel olarak isimlendirilen özellik nasıl görünüyor? İşte tüm detaylar!

Clubhouse özel mesajlaşma özelliği gün yüzüne çıktı. Popüler sosyal medya platformu, yeni özelliğini yanlışlıkla bazı kullanıcıların kullanımına sundu. Bir Twitter kullanıcısı, konuya ilişkin bir video paylaşarak yeni özelliğin nasıl göründüğünü gözler önüne serdi.

Clubhouse Özel Mesajlaşma Özelliği Ne Zaman Gelecek?

Özellikle yeni tip koronavirüs salgını sürecinde internet kullanıcıları arasında en fazla konuşulan Clubhouse, diğer sosyal medya platformlarından farklı olarak insanların sosyalleşmesine odaklandı. Platform, ses tabanlı olması sayesinde diğer sosyal medya platformlarından sıyrılmayı başarmıştı.

Clubhouse'un kısa süre içinde çok popüler olmasının ardından Facebook ve Twitter gibi büyük sosyal medya uygulamaları da dahil olmak üzere birçok uygulama, Clubhouse'a alternatif olacak bir özellik veya uygulama geliştirme yarışına girdi. Bu uygulamalar arasında Reddit, Xiaomi, LinkedIn de yer alıyor.

Uygulama, ses tabanlı olması nedeni ile diğer platformlardan sıyrılmayı başarmıştı fakat yaşanan yeni gelişme, platformun yeni özellik alacağını ortaya çıkardı. Şirket, "Backchannel" olarak isimlendirdiği yeni özelliği yanlışlıkla bazı kullanıcıların kullanımına sundu. Güncelleme notlarında söz konusu özelliğe ilişkin herhangi bir ifadenin yer almadığını belirtelim. Firma, yeni özelliği yanlışlıkla sızdırdı.

Clubhouse, bunun üzerine yaptığı yanlışı düzelterek bazı kullanıcılar için kullanıma sunduğu özelliği kaldırdı. Bu her ne kadar kısa süre içerisinde gerçekleşse de bazı kullanıcılar yeni özelliğin videosunu çekerek sosyal medya hesabından paylaştı.

Backchannel isimli özel mesajlaşma özelliğine erişen kullanıcılardan bir tanesi olan Brian Fanzo, Twitter hesabı üzerinden bir video paylaştı. Paylaşılan videoda, yeni özelliğin nasıl bir görünüme sahip olacağını görüyoruz. Söz konusu videoya yukarıda yer alan tweet üzerinden göz atabilirsiniz.

6 saniye uzunluğundaki video, Clubhouse'un çok yakında sesli iletişimin yanı sıra yazılı iletişimi de destekleyeceğini gözler önüne serdi. Böylece kullanıcılar, diğer kullanıcılar ile ister sesli ister yazılı olarak iletişim kurabilecek.

Popüler sosyal medya uygulamasını Android veya iOS işletim sistemine sahip cihazınıza indirmek için aşağıda yer alan bağlantıya tıklayabilir ve açılan sayfa üzerinden "İndir" butonuna tıklayarak indirme işlemini başlatabilirsiniz.

Clubhouse'a gelecek Backchannel isimli özellik hakkında ne düşünüyorsunuz? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR