Clubhouse Web Üzerinden Dinlemeyi Desteklemeye Başlıyor

Clubhouse web üzerinden dinleme olanağı tanımaya başlıyor. Platform, özelliğin şimdilik test edildiğini, beğenilirse geniş çaplı olarak sunulacağını söyledi.

Clubhouse web üzerinden dinleme seçeneği ile kullanıcıları buluşturmak için Amerika Birleşik Devletleri'nde yeni bir test süreci başlattı.

Kullanıcıların yeni sohbetler başlatarak konuşmacı konumuna geldiği, dinleyicilerin ise sohbetlere katılarak konuşmacıların söyleyeceklerine kulak verdiği Clubhouse'un son günlerde atmaya çalıştığı adımlara bakılacak olursa uygulamanın geliştiricilerinin Clubhouse'u kaybettiği popülerliğe yeniden kavuşturmak istediği görülüyor.

Uygulama, ilk olarak 2020 yılında ortaya çıkmıştı. Başlangıçta davetiye kodu ile girebilen bu uygulama, kullanıcılarda büyük bir merak uyandırmıştı. Öyle ki kullanıcıların bu yoğun merakından e-ticaret ile ilgilenen kişiler bile nasibini almıştı. Clubhouse davetiye kodu, çeşitli platformlar üzerinden satışa çıkarılarak kullanıcılara satılmaya çalışılmıştı.

Clubhouse Verileri Çalındı: 3,8 Milyar Telefon Numarası Sızdırıldı!
GÜVENLİK

Clubhouse Verileri Çalındı: 3,8 Milyar Telefon Numarası Sızdırıldı!

Bilgisayar korsanları, Clubhouse verilerini ele geçirdi. Ele geçirilen veriler arasında 3,8 milyar telefon numarasının olduğu iddia edildi.

Clubhouse Web Dinleme Olanağı Kimler İçin Geçerli?

2020 yılındaki ilk çıkışından bu yana Clubhouse'ta bir sohbete katılmak için uygulamayı açmak zorunlu tutuldu. Clubhouse geliştiricileri tarafından atılan yeni bir adım ile uygulama açmak, en azından Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşamakta olan kullanıcılar için artık zorunlu değil.

ABD'de yaşayan kullanıcıların artık Clubhouse'un web sürümünü kullanmak için oturum açmasına gerek yok. Bununla birlikte Clubhouse web dinleme özelliğini kullanacaklar şimdilik yeni bir sohbet başlatamıyor. Kullanıcıların bunu yapabilmesi için eskiden olduğu gibi uygulamaya gitmesi gerekiyor.

Clubhouse, özelliğin şu anda denendiğine ve bu nedenle çeşitli hatalar olabileceğine özellikle vurgu yapıyor. Şirket, Amerika Birleşik Devletleri'nde yer alan kullanıcıların özelliği son derece yararlı bulması halinde diğer ülkelerdeki kullanıcılara da sunulacağını belirtti.

Özellik eğer kullanıcılardan olumlu bir tepki toplarsa uygulamanın web sürümünün bazı sınırlamaları da ortadan kalkabilir. Kullanıcılar, web sürümünü kullanırken daha fazla olanağa sahip olabilir.

Platform, bununla birlikte bir özelliği daha test ediyor. Bu özellik, sosyal medya platformları ya da mesajlaşma uygulamaları aracılığı ile bir sohbetin bağlantısını diğer kullanıcılar ile paylaşmayı sağlıyor. Bu özellikten yararlanmak için gerekli kriterleri karşılayan kullanıcılar, alt kısımda yer alan "Paylaş" butonuna dokunabilir. Oda aktif ise kullanıcılar katılım sağlayabilir.

Clubhouse'un yenilikçi görünmeye çalışmasının en önemli nedeninin Facebook ve Twitter gibi şirketlerin platformlarına Clubhouse benzeri özellikler eklemeye başlaması olduğu düşünülüyor. Uygulamanın geliştiricileri de kullanıcıların uygulamaya olan ilgisini kaybetmemesi için yeniliklerini sürdürmeyi amaçlıyor.

YORUMLAR