Cortana, Android ve iOS'a Geliyor

Microsoft'un dijital asistanı Cortana, ayrı bir uygulama olarak Android ve iOS cihazlarının kullanımına sunulacak. Yazılımın arkasında olan ekip daha önce spekülasyon olan bu haberi doğrularken, Cortana'nın farklı işletim sitemlerine ulaşacağı kesinleşmi

Cortana, Android ve iOS'a Geliyor

Microsoft'un dijital asistanı Cortana, ayrı bir uygulama olarak Android ve iOS cihazlarının kullanımına sunulacak. Yazılımın arkasında olan ekip daha önce spekülasyon olan bu haberi doğrularken, Cortana'nın farklı işletim sitemlerine ulaşacağı kesinleşmiş oldu. Bu farklı işletim sistemlerinin ilk planda Android ve iOS'un telefon ve tablet versiyonları olacağı düşünülüyor.

Microsoft şu anda Windows 10 için de Cortana'yı geliştirme çalışmaları içerisinde. Bu yılın sonlarına doğru hazır olması beklenen masaüstü Cortana aynı dönemde diğer platformlara da ulaşmış olabilir.

Microsoft'tan Eric Horvitz, Cortana için daha önemli bir rol biçtiklerini ve bunun hazırlık çalışmalarında olduklarını dile getirmişti. Microsoft'un şu aşamada yapmış olduğu çalışma, Cortana'nın gelişim sürecini hızlandırmak. Daha fazla komut ile irtibat kurulması istenen akıllı asistanın ev içerisinde de idari yeni roller üstlenmesi planlanıyor. Yeni çalışma projesinin kod adının Einstein olduğunu biliyoruz, ama önemli olan bir başka unsur şu an simülasyonu gerçekleştirilen bir yapay zeka ile kurulan iletişimden oluşan veritabanını edinme aşaması. Böylece yeni Cortana'nın daha fazla komut anlaması ve bunlara tepki vermesi sağlanacak.

Microsoft'un Android ve iOS platformlarına Cortana'yı sunması başta herkesi şaşırtıyor olabilir. Ne var ki, Microsoft belli bir süredir kendi platformundaki en kaliteli hizmetleri diğer mobil platformlara aktarma eğilimi göstermeye başladı. Cortana'nın Android ve iOS'a ulaşması uzun vadede Windows 10 işletim sisteminin daha güçlü bir konuma ulaşmasını sağlayacaktır. Microsoft da büyük ihtimalle bu potansyelin hesabını yapıyordur.

Dungeon Hunter 5 Çok Yakında Windows Phone ve Windows Mağazalarında Yerini Alacak

YORUMLAR