Covid-19 Takip Merkezleri Açılıyor: Sağlık Bakanlığı Açıkladı

Sağlık Bakanlığı tarafından Covid-19 takip merkezleri açılacağı açıklandı. Covid-19 takip merkezleri hakkında detaylar haberimizde.

Covid-19 takip merkezleri açılmaya başlanıyor. Covid-19 takip merkezleri ile ilgili Sağlık Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Covid-19 takip merkezleri nerelerde var? İşte Covid-19 takip merkezleri ile ilgili bilmeniz gereknler.

Covid-19 Takip Merkezleri Nedir? Sağlık Bakanlığı Açıkladı

NTV'nin haberine göre, Ankara ve Eskişehir'de pilot olarak Covid-19 takip merkezleri açıldı. Takip merkezlerinin kısa sürede 24 ilde bulunan 30 sağlık bölgesinde açılması daha sonra ise ülke geneline yaygınlaşması hedeflenenler arasında yer alıyor.

Merkezlerde Covid-19 geçirmiş hastaların, varsa hastalığa bağlı komplikasyonları en az iki yıl boyunca takip edilecek ve olası sağlık sorunlarına erken müdahale edilecek. Merkezler tamamen gönüllülük esasına göre, davet usulüyle çalıştığı aktarılıyor.

maske-takmama-cezasi

Koronavirüsü atlatmış olan kişilerin aranarak merkezlere davet ediliği ve herhangi bir ücret talep edilmediği açıklanan bilgiler arasında bulunmakta.

Covid-19 takip merkezleri şu anda bu hastanelerde bulunuyor:

  • Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi
  • Eskişehir Şehir Hastanesi

Sizler Covid-19 takip merkezleri ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Yorumlardan görüşlerinizi paylaşmayı unutmayın.

Virüsten korunmak için zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamamız gerekiyor. Yakın temas yolu ile insanlardan insanlara geçen koronavirüsten korunmak için insanlarla yakın temasta bulunmamanız ve ellerinizi sık sık yıkamanız önerilmekte.

Koronavirüs salgınında ateş, vücut ağrıları ve boğaz ağrısı en yaygın belirtiler arasında yer alıyor. Hastalığa yakalanan çok sayıda koronavirüs hastasında kuru öksürük görülüyor. Kuru öksürük ile birlikte yüksek ateş de yaşanabilmekte.

YORUMLAR