Dağ 2 Filmi Rekor Puanla IMDb ve Dünya Film Listelerini Altüst Etti

Ahu Türkpençe, Murat Serezli, Ufuk Bayraktar ve Çağlar Ertuğrul’un başrollerini üstlendiği Dağ 2 filmi IMDb web sitesinde 60 binin üzerinde kullanıcı tarafından tam 10 puanla değerlendirildi. Hem Türk filmleri tarihinde hem de IMDb web sitesinde bir ilk

Dağ 2 Filmi Rekor Puanla IMDb ve Dünya Film Listelerini Altüst Etti

Ahu Türkpençe, Murat Serezli, Ufuk Bayraktar ve Çağlar Ertuğrul’un başrollerini üstlendiği Dağ 2 filmi IMDb web sitesinde 60 binin üzerinde kullanıcı tarafından tam 10 puanla değerlendirildi. Hem Türk filmleri tarihinde hem de IMDb web sitesinde bir ilk olan bu durum Türk  Sineması için önemli bir kilometre taşı olarak gösteriliyor.

Vizyona girdiği günden itibaren bugüne kadar 770 bine yakın izleyiciye ulaşan Dağ 2, gişede de inanılmaz bir rekabeti aşıp birinci oldu. Bu yoğun ilgi hemen dünyanın tek ve önemli film veri tabanı IMDb’ye de yansımakta gecikmedi. IMDb değerlendirmeleri ve sıralamaları tüm ülkelerin sinema sektörleri için önemli bir kriter teşkil ediyor. Diğer taraftan IMDb puanlamaları ve yorumları yapımcı, yönetmen ve oyuncular için de büyük önem taşıyor.

TRT Haber’e durumla ilgili olarak konuşanYönetmen Alper Çağlar, ‘Bu film için engebeli yollara çıkmamızdan bu yana ekip olarak çok büyük emek ve özveriyle çalıştık. Filmi halkımız ve bir uzantısı olan 2200 yıllık tarihi fedakarlıklarla dolu Türk askeri için yaptık. Bütün bu emeği karşılıksız bırakmayanlara en samimi teşekkürlerimi sunuyorum. Başarımız ileride yapacaklarımızın teminatıdır.’ dedi.

Tepkiler de Var!

 Bu arada IMDb.com Top 10 listesinde dünyanın en iyi filmlerinin 9.2 puanı geçememiş olması nedeniyle Dağ 2’ye herkesin 10 puan vermiş olması internette farklı tartışmalar başlattı. Bir kısım yorum yazarları filme 1 puan verenin vatan haini sayılmayacağını ancak 60 bin kişinin 10 vermiş olmasının durumu biraz şüpheli kıldığını söylüyorlar.

YORUMLAR