Cumhurbaşkanı Yardımcısı Müjdeyi Verdi: Dijital Kimlik Geliyor!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, dijital kimlik sisteminin geleceğini duyurdu. Yeni dijital kimlikler e-Devlet'te kullanılabilecek. İşte detaylar!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Müjdeyi Verdi: Dijital Kimlik Geliyor!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Dijital Türkiye 2023'ün ilk toplantısında dijital kimlik ile ilgili gelişmeleri aktardı. Fuat Oktay, blokzincir tabanlı giriş sistemi dijital kimliğin çok yakında e-Devlet'e geleceğini açıkladı.

e-Cüzdan uygulaması kapsamında çalışacak yeni giriş sistemi sayesinde blokzincir ağında oluşturulan dijital kimlikler e-Devlet'te geçerli olacak.

Dijital Kimlikler e-Devlet'te Kullanılabilecek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Müjdeyi Verdi: Dijital Kimlik Geliyor!

e-Devlet Kapısı altyapısının 2023 boyunca neler kazanabileceği ve alınacak kararların neler olacağı ile ilgili gerçekleştirilen toplantıda bakanlık ve ilgili kurum-kuruluş temsilcileri yer aldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Dijital Türkiye" projesinde hedefledikleri hızda ilerlediklerini söyledi.

62 milyonu aşkın vatandaşın kullandığı e-Devlet hizmetini Türkiye'nin dijital yüzü olarak tanımlayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, e-Devlet'in memnuniyet oranının %95 civarında olduğunu söyledi. Fuat Oktay sistemin 2023 yılında da kullanıcı dostu ve kolaylıkla erişilebilir hizmetlerinin devam edeeceğini belirtti.

Peki siz dijital kimlik sistemi hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Emeklilik Yaşı Değişti Mi? İşte Cevabı
İNTERNET

Emeklilik Yaşı Değişti Mi? İşte Cevabı

Emeklilikte Yaşa Takılanlar, bugün milyonları bulmuş durumda. Emeklilik yaşının değişmesini bekleyen milyonlarca insan, bugün sosyal medyada patlak veren bir iddia sonrasında umutlandı.

e-Devlet'e Yapay Zeka Desteği Yolda
TEKNOLOJİ

e-Devlet'e Yapay Zeka Desteği Yolda

Bir süredir yenilikleriyle karşımıza çıkan e-Devlet'te yenilikler hız kesmeden devam ediyor. Kullanıcı sayısının 60 milyonu aştığı belirtilen, vatandaşların binlerce hizmete ulaşabildiği dijital platform e-Devlet'e önümüzdeki süreçte Yapay Zekâ Temelli Çevrimiçi Destek Sistemi'nin eklenmesi bekleniyor.

YORUMLAR