Dinamik Denetim Modeli'nin İlk Sonuçları Açıklandı!

Dinamik Denetim Modeli'nin ilk sonuçları açıklandı. Peki, denetim faaliyetleri sırasında kaç işletme ve kişiye idari yaptırım uygulandı? İşte tüm ayrıntılar!

Dinamik Denetim Modeli'nin ilk sonuçları, İçişleri Bakanlığı tarafından açıklandı. Geçtiğimiz günlerde duyurulan yeni denetim modelinin 4 Mart Perşembe günü toplam 260.000 denetim personelinin katılımı ile yoğunlaştırılmış dinamik denetim faaliyetlerinin başlatılacağı duyurulmuştu. Denetimin ilk sonuçları hakkında merak edilen bütün ayrıntılar haberimizde.

Dinamik Denetim Modeli'nin İlk Sonuçları Ne Oldu?

İçişleri Bakanlığı, birkaç gün önce 81 il valiliğine yeni tip koronavirüs tedbirlerine dair yeni bir genelge göndermişti. Bu genelgede 14 maddeye yer verilmişti. 260 bin denetim personelinin yer alacağı bildirilen modelin ilk uygulaması, genelgenin gönderildiği günün hemen ertesinde ülke genelinde başlamıştı.

Bu genelde şu ifadeler öne çıkmıştı:

  1. Dinamik denetim faaliyetlerinde kent güvenlik yönetim sistemleri ve kameralardan elde edilen görüntü kayıtlarından faydalanılarak tedbirlere aykırı uygulamalara ceza kesilebilecek.
  2. Dinamik denetim faaliyetlerine vatandaşlarımız da etkin şekilde katılım sağlayabilecek. Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması ile yapılan ihbarlar İl/İlçe Salgın Denetim Merkezi (İSDEM) yazılımı entegrasyonuyla anlık olarak denetim ekiplerine ulaşacak ihbarların yerinde kontrolü vakit kaybetmeksizin gerçekleştirilecek.
  3. %50 kapasite sınırlamasıyla hizmet vermesine izin verilen her esnaf, haftada en az bir kez denetlenecek.
  4. Katılımı azami 300 kişiyle sınırlandırılan genel kurul gibi etkinliklerde kısıtlamanın denetlenmesi için en az bir kamu personeli görevlendirilecek. Kurullara uyulmadığı tespit edilmesi halinde ceza kesilecek.
  5. Kolluk birimleri ve denetim ekipleri tarafından yürütülecek denetim faaliyetleri; vatandaşlarımıza rehberlik edecek şekilde olacak ve vatandaşlarımızı kurallara uymaları noktasında sorumlu davranmaya davet edecek şekilde olacak. Kurallara aykırılıkta ısrar eden, suistimal edici davranışlarda bulunan yerler, geçici olarak faaliyetten menedilebilecek.

İçişleri Bakanlığının paylaştığı ilk sonuçların açıklamasında denetim ekiplerince 256 bin 295 işletme, iş yeri ve 42 bin 758 toplu ulaşım aracının denetlendiği belirtilirken konu hakkında şu ifadeler kullanıldı:

"Denetimlerde; 1561 işletme ve iş yerinin salgınla mücadele tedbirlerine aykırı davrandığı tespit edilmiştir. 1816 işletme ve iş yeri tedbirlere uyması konusunda uyarıldı. Denetim faaliyetleri sırasında salgınla mücadele amacıyla belirlenen kurallara aykırılıklarda ısrar ve kuralları esaslı şekilde ihlal gibi suiistimal edici tutum ve davranışlarda bulunan 33 bin 963 işletme, iş yeri ve kişiye idari yaptırım, 4 iş yerine kapatma cezası yaptırımı uygulandı. 190 kişi ve iş yeri hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Ayrıca ülke genelinde ilk defa gerçekleştirilen Dinamik Denetim Modeli'nde vatandaşların maske zorunluluğuna uyup uymadıkları da kontrol edildi."

Bir Ülkede Tüm Koronavirüs Yasakları Kaldırılıyor!
Bilim

Bir Ülkede Tüm Koronavirüs Yasakları Kaldırılıyor!

Koronavirüs yasakları, vaka sayılarının artmaması için oldukça büyük bir öneme sahip. Şu anda dünyanın dört bir tarafında yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında bazı kısıtlamalar uygulanırken bir ülkede ilginç bir karar alındı.

YORUMLAR