Dolandırıcılar Sahte Ölüm Belgesiyle Instragram Hesabı Çalıyor!

İstanbul Emniyeti Siber Şube Müdürlüğü'ne gelen şikayetlere göre dolandırıcılar sahte ölüm belgesi düzenleyerek Instagram hesaplarını çalmaya başladı.

Dolandırıcılar Sahte Ölüm Belgesiyle Instragram Hesabı Çalıyor!

Günümüzde sosyal medyanın artık başlı başına devasa bir sektör haline dönüşmesi, dolandırıcıların da iştahını kabartıyor. Daha öncesinde kullanıcıların Instagram hesaplarını çalarak onların ağızlarından tanıdıklarını dolandırmayı başaran kişiler, son yıllarda hesap güvenliği kavramının kullanıcılar arasında yayılmasıyla yeni yöntemler aramaya başladı. Bunlardan biri de sahte ölüm belgesi düzenlemek.

Instagram Hesap Kurtarma Nasıl Yapılır? Kesin Çözüm!
SOSYAL MEDYA

Instagram Hesap Kurtarma Nasıl Yapılır? Kesin Çözüm!

Instagram, hesap kurtarma işleminin yapılabilmesine olanak tanıyor. Bu kapsamda farklı durumlar için farklı adımlar uygulamanız gerekiyor.

İstanbul Emniyeti Siber Şube Müdürlüğü ekiplerine gelen şikayetlerle ortaya çıkan yeni bir yönteme göre dolandırıcılar sahte ölüm belgesi düzenleyerek Instagram'a dolandıracakları kişinin yakını olduğunu ve vefat ettiğini söylüyor. Daha sonrasında hesabını yönetmek için erişim bilgilerini talep ediyor. Instagram destek ekibi ise resmi görünen belgeye inanıp dolandırıcılara hesap erişimi veriyor.

Dolandırıcılar Sahte Ölüm Belgesiyle Instragram Hesabı Çalıyor!

Sahte Belge Gerçeğinden Ayırt Edilemiyor!

Büyük bir titizlikle ölüm belgesini düzenleyen dolandırıcılar, destek ekibine bilgisayarda düzenlenmiş nüfus cüzdanı fotokopilerini göndererek 1. dereceden akraba olduklarını kanıtlıyor. VPN kullanarak kendilerini Almanya'da yaşıyormuş gibi gösteren bu kişiler, Instagram'ın gönderdiği doğrulama koduna sahte isimlerle alınmış hat numaraları veya internette herkesin erişebildiği erişim hizmeti yoluyla erişiyor. İlk bakışta fazlasıyla gerçekçi duran tüm bu bilgiler karşılığında Instagram destek ekibi hesaba erişim veriyor.

Instagram Hesap Çalma Yöntemleri: Bunlara Dikkat!
SOSYAL MEDYA

Instagram Hesap Çalma Yöntemleri: Bunlara Dikkat!

Bilgisayar korsanları, sosyal medya kullanıcılarının hesaplarını ele geçirmek için çeşitli yöntemler deniyor. Peki, hackerların kullandığı Instagram hesap çalma yöntemleri neler? Bu yazıda hackerların sık kullandığı yöntemleri bir arada topladık.

Dolandırıcılar hesaba eriştikten sonra yasa dışı bahis sitesi reklamı, sıklıkla rastladığımız sahte çekiliş düzenleme veya ücretsiz indirim kuponu yalanı ve hesabın geri verilmesi için fidye gibi yöntemlere başvuruyor. Bu yöntemlerle kazandıkları paraları kiralık banka hesabı üzerinden kendi banka hesaplarına veya kripto para cüzdanlarına aktarıyorlar. Dolandırıcıların ilk hedefi tahmin edebileceğiniz üzere yüksek takipçili hesaplar oluyor. Şu an yaşanan bu gelişmeler hakkında siber güvenlik ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Eğer bu dolandırıcılık yöntemine yakalanmak istemiyorsanız yapabileceğiniz en iyi şey her zaman olduğu gibi şifre güvenliğini artırmak, kişisel bilgilerinizin hiçbir yerde paylaşılmadığından emin olmak ve iki faktörlü doğrulama sistemleri kullanmak. Ayrıca sosyal medyaların hesabı miras bırakma ayarları arasında "ölüm durumunda hesabı sil" seçeneği de bulunuyor. Eğer ayarlar kısmından bu seçeneği işaretlerseniz dolandırıcılar sizin adınıza sahte ölüm belgesi düzenlese bile Instagram öncelikli olarak sizin tercihinizi dikkate alacaktır.

Instagram, İki Faktörlü Doğrulama Kodunu WhatsApp'tan Gönderecek
SOSYAL MEDYA

Instagram, İki Faktörlü Doğrulama Kodunu WhatsApp'tan Gönderecek

Instagram, iki faktörlü doğrulama kodunu WhatsApp Messenger üzerinden göndermeyi amaçlıyor. Sosyal medya uygulamalarına gelecek özellikleri önceden bildirmekle tanınan Alessandro Paluzzi, uygulamalar arası bağlantının içerisinde Instagram ve WhatsApp Messenger ikilisinin olacağını söyledi.

YORUMLAR