Donald Trump Kapatılan Facebook Hesabının Peşinde

2021'in başında yaşanan olaylar sonrası sosyal medya hesapları kapatılan Donald Trump, Twitter hesabının ardından Facebook hesabını da açtırmaya çalışıyor.

Donald Trump Kapatılan Facebook Hesabının Peşinde

Daha önce insanları galeyana getirmesi nedeniyle sosyal medya hesapları kapatılan eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitter hesabı, Elon Musk'ın sosyal medya platformunu satın alması sonrası açılmıştı ancak Trump kendi sosyal medya platformunda kalmaya devam edeceğini ve Twitter hesabını kullanmayacağını açıklamıştı.

Şimdi ise Trump, yıllar önce yaşanan kongre baskını sonrası paylaşımları nedeniyle tıpkı Twitter hesabı gibi kapatılan Facebook hesabının yeniden açılması için başvuruda bulundu. Trump'ın yetkili isimlerinin Facebook'un sahibi Meta'ya yaptığı başvuruda hesabının kapatılmasının "kamu söylemini ciddi şekilde kısıtladığı ve çarpıttığı" yönünde bir savunma yer alıyor.

Donald Trump'ın Hedefi 2024 Başkanlık Seçimleri

Donald Trump Kapatılan Facebook Hesabının Peşinde

İddialar Donald Trump'ın 2024'teki başkanlık seçimleri için yeni propagandalar yapmak adına Facebook hesabını tekrar geri istediği yönünde. Meta tarafı ise Trump'ın yetkililerinin başvurusunun gelecek haftalarda nihayete ereceğini söylüyor.

Hâlihazırda kendi sosyal medya platformu Truth Social'ı kullanmaya devam eden Trump'la ilgili başka iddialar da mevcut. ABD merkezli haber kanalı NBC'ye konuşan ve kimliğini ifşa etmeyen bir parti üyesi, Trump'ın Twitter hesabını da yakın zamanda tekrar kullanmaya başlayacağını iddia ediyor.

Gelecek yılki seçimler yaklaşana dek Trump'ın sosyal medya hesaplarını daha aktif görmemiz muhtemel.

Donald Trump 2024 Seçimlerinde Tekrar Aday Olacak!
İNTERNET

Donald Trump 2024 Seçimlerinde Tekrar Aday Olacak!

Geçtiğimiz haftalarda Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasıyla birlikte uygulamanın artık emin ellerde olduğunu söyleyen Donald Trump, 2024 ABD seçimlerinde aday olacağını resmen açıkladı.

Donald Trump'ın Social Truth Uygulaması Google Play'e Geri Döndü
İNTERNET

Donald Trump'ın Social Truth Uygulaması Google Play'e Geri Döndü

Donald Trump'ın kurmuş olduğu Truth Social, içerik denetleme politikalarıyla ilgili endişeler nedeniyle aylarca süren bir gecikmenin ardından Google Play Store'da artık kullanılabilir durumda.

YORUMLAR