Sony DualShock Benzeri Kontrolcü mü Geliştiriyor?

Sony, DualShock benzeri kontrolcü patenti aldı. Patentin görseli, üzerinde çalışılan oyun kontrolcüsünün tasarımı hakkında bilgi sahibi olmamıza olanak tanıyor.

Japonya merkezli teknoloji devi Sony Interactive Entertainment, DualShock benzeri kontrolcü için bir patent aldı. Alınan patent, teknoloji devinin üzerinde çalıştığı kontolcünün nasıl bir görünüme sahip olacağını gözler önüne serdi.

DualShock Benzeri Kontrolcü Çıkacak mı?

Sony Interactive Entertainment'ın bir kontrolcü patentini aldığı ortaya çıktı. Yayımlanan patent görseline göre şirketin üzerinde çalıştığı kontrolcünün tasarımı PlayStation 5 isimli yeni nesil oyun konsolunun kontrolcüsü DualShock'a oldukça benziyor.

19 Yaşındaki Genç, PlayStation 5 Satmaya Çalışırken Vuruldu!
OYUN

19 Yaşındaki Genç, PlayStation 5 Satmaya Çalışırken Vuruldu!

Amerika Birleşik Devletleri'nin Teksas eyaletinde yaşayan bir kişi, PlayStation 5 isimli yeni nesil oyun konsolunu satmaya çalışırken vuruldu.

Patente göre kontrolcü, Nintendo Switch'in Joy-Con kontrolcüsüne ya da mobil cihazlar için geliştirilen Backbone'a benzer şekilde çalışacak. İki adet analogun yer aldığı koltrolcünün butonlarında kare, üçgen, çember gibi simgeler bulunuyor.

Japonya merkezli teknoloji devinin patentini aldığı kontrolcü mobil cihazlarda çalışacak. Görünüşe göre Sony, PlayStation oyuncuları tarafından çok beğenilen DualShock tasarımını mobil platforma taşımaya hazırlanıyor.

PlayStation CEO'su Jim Ryan, bu yılın başlarında yaptığı açıklamada, önümüzdeki yıl içerisinde bazı ikonik PlayStation IP'lerinin mobil cihazlara geleceğini söylemişti. Söz konusu oyunların ücretsiz olup olmayacağı ise belirtilmemişti.

Oyun dünyanın en önemli şirketlerinden bir tanesi olan PlayStation ayrıca eski bir Apple Arcade yöneticisini işe almıştı. Tüm bu gelişmeler, teknoloji devinin mobil cihazlar için kontrolcü piyasaya sürmeyi planladığını gösteriyor.

Şirketler tarafından alınan her patentin piyasaya sürülmediğini belirtelim. Bu nedenle Sony Interactive Entertainment, mobil cihazlar için aldığı kontrolcü patentini hayata geçirmeyebilir fakat şirketin attığı bazı adımlar bu ihtimali kuvvetlendiriyor.

En Çok Oynanan PlayStation 5 Oyunları

  1. Fortnite
  2. Call of Duty: Black Ops Cold War
  3. FIFA 21
  4. NBA 2K21
  5. Assassin’s Creed Valhalla
  6. Destiny 2
  7. MLB The Show 21
  8. Marvel’s Spider-Man: Miles Morales
  9. Demon’s Souls
  10. NBA 2K22

Japonya merkezli teknoloji devi Sony'nin PS5 konsolu üzerinden en fazla oynanan ikinci oyun Call of Duty: Black Ops Cold War oldu. Treyarch ve Raven Software tarafından geliştirilen video oyunu, Soğuk Savaş dönemini konu alıyor.

Paylaşılan listenin üçüncü sırasında başarılı futbol oyunu FIFA 21 yer aldı. Dördüncü sırada NBA 2K21 isimli basketbol oyunu yer alırken beşinci sırada ise Assassin's Creed Valhalla konumlandı.

DualShock benzeri kontrolcü hakkında ne düşünüyorsunuz? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR