Dünyanın En Büyük Hava Aracı İkinci Uçuşunda Yere Çakıldı

Airlander 10, İngiltere'de yaptığı ikinci uçuştan sağ çıkamadı. İşte o anlar:

Dünyanın En Büyük Hava Aracı İkinci Uçuşunda Yere Çakıldı

Dünyanın en büyük uçan aracı olarak tanımlanan ve şekli itibariyle internet aleminde bir hayli dalga konusu olan Airlander 10, İngiltere'de gerçekleştirdiği ikinci test uçuşunu tamamlayamadı ve yere çakıldı. Kazada ölen ya da yaralanan olmadı.

İlk olarak Birleşik Devletler Silahlı Kuvvetleri tarafından hava gözetimlerinde kullanılması için tasarlanan Airlander 10 tam 93 metre uzunluğa sahip. Projenin Amerika tarafından iptal edilmesinden sonra yılmayan havacılık şirketi Hybrid Air Vehicles (HAV), projenin ana amacını değiştirmiş ve uzun uğraşlar sonucunda ortaya çıkardığı Airlander 10'u kısa mesafeli kargo ve yolcu taşımacılığı için tekrar dizayn etmişti.

Geçtiğimiz günlerde ilk test uçuşunu tamamlayan araç, bugün ikinci bir test uçuşuna daha çıktı. İngiltere’nin Bedfordshire ilçesindeki Cardinton Havaalanı’na test uçuşuna başlayan Airlander 10, kalkışından kısa bir süre sonra yere çakıldı. Kokpit tarafından yere çarpan aracın düşüş sebebi ise Airlander 10'un tam da kokpitinden bir elektrik direğine çarpması olarak gösterildi. Kazanın ardından açıklama yapan HAV yetkilileri, maddi hasar oluştuğunu; ancak Airlander 10'un içindeki personelin herhangi bir zarar almadığını söylediler. Aracın düşüş anları ise amatör bir kameraman tarafından böyle kaydedildi:

Havaalanlarına Quantum Lazer Tarama Güvenlik Teknolojisi Geliyor

Dünyanın İlk Drone Havaalanı Aerodrome'dan Geliyor

Güneş Enerjili Uçak Atlantik'i Geçmeyi Başardı

YORUMLAR