Dünya'nın En Etkili 500 Markası Açıklandı: İlk Sıra Değişti!

Dünya'nın En Etkili 500 Markası listesi yayınlandı. İlk sıra geçtiğimiz yıla göre yer değiştirirken, ilk 10'a giren ve giremeyen sürpriz şirketler bulunuyor.

Dünya'nın En Etkili 500 Markası Açıklandı: İlk Sıra Değişti!

World Brand Lab tarafından derlenen 2022 yılına dair Dünya'nın En Etkili 500 Markası listesi yayınlandı. Apple, Microsoft ve Google listenin ilk üç sırasını alırken, ABD listede bulunan en fazla şirkete sahip konumda ve onu Fransa, Japonya, Çin ve Birleşik Krallık takip ediyor.

Amerika Birleşik Devletleri'ne ait şirketler, küresel marka süper gücü olarak etkisini sürdürüyor ve ilk 500 markadan 198'ini temsil ediyor.

19 yıldır her sene yayınlanan Dünya'nın En Etkili 500 Markası listesi, bir markanın küresel etkisine göre değerlendiriliyor. Marka etkisi, bir markanın pazarları geliştirme, ele geçirme ve kâr elde etme yeteneğini ifade ediyor.

Dünya'nın En Etkili 10 Markası

Dünya'nın En Etkili 500 Markası Açıklandı: İlk Sıra Değişti!

Marka etkisinin üç temel göstergesini, yani pazar payı, marka sadakati ve küresel liderliği takip eden World Brand Lab, Dünya'nın En Etkili 500 Markası listesine öncülük etmek için Dünya çapında 15.000'den fazla lider markayı takip etti.

Listenin ilk sırasını, geçen yıl 4. olan Apple almayı başarırken, geçen yılın koltuğunun sahibi Google ise bu yıl 3. sıraya kadar geriliyor. Samsung kendisine ilk 10'da yer bulamazken, geçen yıl 72. sıranın sahibi Tesla bu yıl 10. sıraya kadar yükselmeyi başarıyor

Peki sizce bu yılın en etkili markası hangi şirketti? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Dünya'nın En Zengin İnsanı Tekrar Değişti!
İNTERNET

Dünya'nın En Zengin İnsanı Tekrar Değişti!

Popüler iş dergisi Forbes, iş dünyasındaki gelişmelere ve kişilere en hâkim dergilerden biri. Dünya'nın en zengin insanına dair verileri paylaşan Forbes'e göre kısa süreliğine Dünya'nın en zengin insanı değişti.

Dünya'nın En İyi 20 Markası Açıklandı
İNTERNET

Dünya'nın En İyi 20 Markası Açıklandı

Her yıl paylaştığı liste ile Dünya'nın en iyi 20 markasını listeleyen Interbrand şirketi, 2023'e yaklaştığımız şu günlerde 2022'nin en iyi markalarını da listeledi.

YORUMLAR