Dünyanın En Zeki ve Yaratıcı 50 Şirketi Arasına 3 Dev Şirket Giremedi

Bu sene dünyanın en zeki 50 şirketi listesinde Microsoft, Apple ve Facebook yok.

Dünyanın En Zeki ve Yaratıcı 50 Şirketi Arasına 3 Dev Şirket Giremedi

MIT’in (Massachusetts Institute of Technology) dünyanın en zeki 50 şirketi listesinde bu sene Microsoft, Apple ve Facebook yok. Dev teknoloji şirketleri bu sene rakipleri Google ve Samsung’a yetişemedi.

Her yıl MIT’in düzenlediği dünyanın en zeki 50 şirketi sıralamasında bu yıl dengeler alt üst olmuş durumda. 1964 yılından beri geleneksel olarak yapılan bu liste şirketleri gelişim, büyüme, araştırma, inovasyon, yaratıcılık ve pazarlama bazında değerlendirerek sıralamaya alıyor.

Geleneksel olarak her yılın ilk yarısında bir önceki yılın verileri derlenerek yapılan bu listede Apple’ın olmaması şaşkınlık yarattı. MIT yayınladığı yeni listeye Microsoft, Apple ve Facebook’u dahil etmedi. Yayınlanan listenin bu yılki “zeki” şirketlerinin arasına ABD’nin ünlü zincir marketi WalMart’ın bile girmiş olması dikkat çekerken, hangi kriterlere göre Apple ve Facebook’un listede olmadığı kafalarda soru işareti bırakıyor.

Öte yandan mobil dünyasının 2 devi LG ve Samsung listede yer alırken, Facebook’un satın aldığı Oculus’da 50 zeki şirket sıralamasında bulunuyor.

İşte Massachusetts Teknoloji Enstitüsünün dünya devleri listesi. 

Apple Sızıntılardan Bıktı

Apple Kullanıcılarının Kişisel Gizliliğini Koruyacağına Ant İçti

Apple Kararından Caydı, Pazarlamada Geri Adım Atıyor

YORUMLAR