Dünyanın İlk 4K Ekranlı Akılı Telefonu ZTE Star 3'ün Bilgileri Sızdırıldı

ZTE Star 3 adında 4K OLED ekrana sahip bir telefonun 2016'da piyasada olacağı söylentileri yayılıyor.

Dünyanın İlk 4K Ekranlı Akılı Telefonu ZTE Star 3'ün Bilgileri Sızdırıldı

Bir süredir cep telefonlarının ekranlarının 4K OLED olacağı haberleri internette dolaşıyordu. Çin malı ZTE Star 3’ün böyle bir telefon ürettiği iddia ediliyor.

GizmoChina dergisi, ZTE Star 3 adında bir akıllı telefonun "4K OLED" ekran çözünürlüğü ile gelmek üzere olduğunu açıkladı. İddiaya göre, ZTE Star 3, 2160 x 3840 çözünürlüğü destekleyecek ve 8808ppi piksel yoğunluğuyla mükemmel ötesi bir ekrana sahip olacak. LG G4’ün 2K’lık 1440 x 2560 çözünürlüğü ve 538ppi yoğunluğundan sonra bu dev bir değişim olarak nitelendiriliyor.

4K çözünürlüğü 5.5 inçlik bir alana tıkıştırmak ne kadar mantıklı bilemiyoruz. Ancak GizmoChina dergisi bu iddiasın oldukça sağlam temellere oturtuyor. Dergiye göre ZTE Star 3’den sonra üreticinin tüm telefonları 4K çözünürlük destekleyecekler. 1080p ve 2K çözünürlüğe sahip olan akıllı telefon pazarına rakip olmaya hazırlanan bu yeni cihazın, fiyat ve performans açısından ne kadar başarılı olabileceği hakkında ise henüz bir bilgi yok. GizmoChina ilk önce Çin piyasasında boy gösterecek olan ZTE Star3’ün hızla dünyaya açılacağını da yazıyor. 

Samsung Galaxy Note 5'in Çok Şaşırtıcı Bir Özelliği Sızdırıldı

Samsung Galaxy S6 Plus'un Yeni Görüntüleri ve Çıkış Tarihi Sızdırıldı

HTC, Yeni Tasarıma Sahip Olacak Amiral Gemisinin Sözünü Verdi

YORUMLAR