e-Devlet'e Yapay Zeka Desteği Yolda

Bir süredir yenilikleriyle karşımıza çıkan e-Devlet'e önemli bir yenilik daha geliyor. İşte detaylar!

e-Devlet'e Yapay Zeka Desteği Yolda

Bir süredir yenilikleriyle karşımıza çıkan e-Devlet'te yenilikler hız kesmeden devam ediyor. Kullanıcı sayısının 60 milyonu aştığı belirtilen, vatandaşların binlerce hizmete ulaşabildiği dijital platform e-Devlet'e önümüzdeki süreçte Yapay Zekâ Temelli Çevrimiçi Destek Sistemi'nin eklenmesi bekleniyor.

Daha önce Çalışma Hayatım, İkametgâhım ve Araçlarım gibi hizmetlere eklenen e-Devlet'e yakında yapay zekâ temelli bir sistem ekleniyor. Şu anda aynı anda 6 bin hizmete destek sağlayan e-Devlet'in 60 milyonu aşkın kullanıcısı bulunuyor. Gelen son veriler, kullanıcı sayısının geçen yıla göre %10 arttığına işaret ediyor.

e-Devlet'e Yapay Zeka Desteği Yolda

Yapay Zekâ Hizmetleri Geliyor

Gelecek yıl sisteme ekleneceği belirtilen yapay zekâ hizmetleri, ileri analitik ve yapay zekâ ihtiyaçlarına yönelik hazırlanacak. Bu konuyla ilgili dijital devlet stratejisi oluşturulacak ve merkezi süreç otomasyonu platformunun kurulumuna ilişkin pilot çalışma hayata geçirilecek.

Tüm bu planlar doğrultusunda gelecek yıl e-Devlet'in 70 milyon kullanıcı barajını aşması planlanıyor. Hizmet sayısının da 7.400'e ulaşacağına işaret ediliyor.

Peki siz e-Devlet ile ilgili yaşanan gelişmelerden memnun musunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

E-Devlet Hayvan Sahiplendirme Uygulaması Açıldı!
İNTERNET

E-Devlet Hayvan Sahiplendirme Uygulaması Açıldı!

Bir süredir hayata geçirilmesi planlanan e-Devlet üzerinden hayvan sahiplendirme uygulaması kullanıma açıldı. Yeni gelen uygulama ile birlikte barınaklardaki hayvanlara ulaşmak ve onları sahiplenmek mümkün olacak.

e-Devlet'te En Çok Değiştirilen Ad ve Soyadlar Açıklandı
İNTERNET

e-Devlet'te En Çok Değiştirilen Ad ve Soyadlar Açıklandı

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz gün alınan kararla birlikte ad soyad değişikliği e-Devlet üzerinden 24 Aralık'a kadar uzatıldı.

YORUMLAR