E3 2021 Fuarı Düzenlenecek Mi? İşte ESA'dan Yapılan Açıklama!

ESA, E3 2021 fuarı için elinden geleni yapmaya çalışıyor. Sektördeki dev oyun şirketleri ile görüşmeler yapan organizatör, planlarını da paylaştı.

Bu yıl E3 2021 fuarı düzenlenecek mi? Cevabını en çok merak ettiğimiz sorulardan bir tanesi de bu oluyor. Şimdilik ESA cephesinden olumlu veya olumsuz bir yanıt gelmemiş olsa da, planlar yapılmaya başlandı. Detaylar haberimizde. 

Geçtiğimiz yılı deyim yerindeyse kabusa çeviren ve bu yıl da hız kesmeden devam eden COVID-19 salgını, dünya genelindeki birçok sektöre ciddi anlamda zarar vermişti. Ertelemeler, iptaller, aşina olduğumuz biçimlerin dışına çıkmalar veya sıkı güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilmişti. E3 2020 ise olumsuz yönde etkilenenlerin arasında yer almıştı. İlk etapta dijital olarak düzenlenmesine karar verilmiş olsa da, iptal haberinin hemen ardından katılımda bulunacak olan yayıncıların kendi sunumlarını gerçekleştirme kararı almaları nedeniyle ortak bir noktada buluşabilmek mümkün olmamıştı. Sonrasında da geliştirilme aşamasındaki oyunlar ile ilgili yeni detayları Yaz mevsimi boyunca düzenlenen sayısız program ile almıştık.  

Peki bu sene E3 fuarı açısından durum ne olacak? Benzer bir durum ile mi karşılaşacağız, yoksa her türlü imkan kullanılacak mı? Görünüşe göre bu sene E3 fuarlarının organizatörü konumunda bulunan ESA (Eğlence Yazılımı Ortaklığı), planlamaya çoktan başlamış. GamesRadar+ sitesine yapılan açıklamaya bakılırsa, E3 2021 fuarının 15 - 17 Haziran 2021 tarihleri arasında dijital olarak gerçekleştirilmesi planlanıyor. Bu bağlamda da önde gelen geliştiriciler, şirketler ve yayıncılar ile görüşmeler yapılıyormuş. 

ESA, E3 2021 Fuarı Planlarını Paylaştı

Şimdilik kesinleşmiş bir şey olmasa da, yapılan ve Geoff Keighley’nin hiçbir şekilde dahil olmayacağı planlar doğrultusunda 14 Haziran 2021 gecesi bir ön-bakış yayını sonrasında oyun ortaklarından her biri iki saat uzunluğunda olacak sunumlar, bir ödül şovu, yayıncılar ve sektör influencer’larından küçük çaplı yayınlar olacakmış. Bunların yanı sıra Steam Oyun Festivali’ne benzer olarak basın üyelerin eş akış (streaming) ile oyun demolarına ön-bakış yapma fırsatı sunulacakmış.  

Sizin de gördüğünüz üzere ESA E3 2021 için epey eğlenceli planlar yapmış. Zaten çok önceden de hayranları, basını ve sektörü bir araya getirecek yeniden hayal edilmiş bir etkinliği sözü verilmiş. Ne var ki yukarıda verilen detayların hayata geçirilebilmesi için ESA üyeleri tarafından onayın verilmesi gerekiyor. Bu üyeler de sektördeki dev oyun şirketleri oluyor. 

Bakalım gelişmeler ne yönde olacak? Bu sene yeni bir E3 fuarı görebilecek miyiz, yoksa geçtiğimiz Yaz mevsiminin bir benzeri mi olacak? Bu arada, geçtiğimiz Yaz mevsiminin bir benzeri demişken, Geoff Keighley bu yıl da Yaz Oyun Festivali etkinliklerine odaklanacak. Ne var ki şu anlık herhangi bir detay verilmiş değil. 

Steam, 2K Oyunları İçin Kampanya Başlattı: %96'ya Varan İndirim!
OYUN

Steam, 2K Oyunları İçin Kampanya Başlattı: %96'ya Varan İndirim!

Steam, 2K oyunları için yayıncı indirimi kampanyası başlattı. Dünya genelinde milyonlarca oyuncu tarafından kullanılan dijital oyun mağazası Steam, oyuncuları sevindirmeye devam ediyor.

YORUMLAR