EA, Ultimate Team Kazancı ile Dudak Uçuklattı!

EA, Ultimate Team kazancı ortaya çıktı. Electronic Arts, yalnızca bir mod ile büyük bir kazanç elde etti. İşte şirketin Ultimate Team'den elde ettiği kazanç!

EA, Ultimate Team kazancı gün yüzüne çıktı. Paylaşılan bilgilere göre Amerika Birleşik Devletleri merkezli video oyunu şirketi, bu yıl Ultimate Team isimli moddan 1 milyar doları aşkın para kazandı.

EA, Ultimate Team Kazancı Bu Yıl Rekora Koştu

Electronic Arts (EA), geliştirdiği spor oyunları ile dünya genelinde büyük bir popülerliğe sahip. Amerika Birleşik Devletleri merkezli şirket tarafından satışa sunulan FIFA, NFL ve Madden spor oyunlarında Ultimate Team isimli bir mod yer alıyor.

FIFA, NFL veya Madden oyununa sahip olan oyuncular, Ultimate Team moduna herhangi bir ek ücret ödemeden erişebiliyor. Bu modda bazı ücretli ögeler yer alıyor. Şirket, bu modda yer alan ücretli paketler nedeni ile tepkilere maruz kalmıştı.

Analist Daniel Ahmad, Twitter hesabı üzerinden Electronic Arts'ın yalnızca Ultimate Team modu ile ne kadar kazandığını paylaştı. Paylaşılan bilgilere göre şirket, FIFA, 2015 yılında Madden ve NFL oyunları dahil olmak üzere söz konusu moddan 587 milyon dolar kazandı.

Firma, 2016 yılında söz Ultimate Team üzerinden kazandığı miktarı 660 milyon dolara yükseltti. 2017 yılında ise bu miktar 775 milyon dolara ulaştı. Electronic Arts, 2018 yılında yalnızca söz konusu moddan 1,18 milyar dolar kazandı. Bu miktar, diğer yıllarda artmaya devam etti.

Aktarılan bilgilere göre dünyanın en popüler video oyunu şirketi, bu yıl 1,62 milyar dolar kazanmayı başardı. 2015 yılından bu zamana kadar olan kazançların tamamı şu şekilde:

  • 2015: 587 milyon dolar
  • 2016: 660 milyon dolar
  • 2017: 775 milyon dolar
  • 2018: 1,18 milyar dolar
  • 2019: 1,37 milyar dolar
  • 2020: 1,49 milyar dolar
  • 2021: 1,62 milyar dolar

Ahmad tarafından paylaşılan bilgilere göre bu kazançların büyük bir kısmını FIFA Ultimate Team (FUT) oluşturuyor. FIFA serisinde bu mod dünya genelinde büyük bir popülerliğe sahip. Fransa'da bir oyuncu, FUT modunun kumar olduğu gerekçesi ile EA Sports'a dava açmıştı.

Siz, Electronic Arts'ın Ultimate Team üzerinden elde ettiği kazanç hakkında ne düşünüyorsunuz? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

Steam, Açık Dünya Oyunları İçin Kampanya Başlattı!
OYUN

Steam, Açık Dünya Oyunları İçin Kampanya Başlattı!

Steam, açık dünya oyunları için büyük bir kampanya başlattı. Dünya genelinde milyonlarca oyuncu tarafından kullanılan dijital oyun mağazası Steam, oyuncuları sevindirmeye devam ediyor.

YORUMLAR