Bir Zamanların Efsanesi Nokia N95 Geri Geliyor Olabilir

Efsane Nokia N95 geri geliyor mu? YouTube'daki bir videoda ortaya çıkan yenilenmiş Nokia N95 modeli akılları karıştırdı.

Yaklaşık 13 yıl önce tanıtıldığında pazarın en farklı modellerinden biri olan efsane Nokia N95 geri geliyor iddiası sosyal medyayı karıştırdı. Bir YouTuber'ın videosunda görülen yenilenmiş Nokia N95 modeli satışa neden sunulmadı? İşte detaylar.

Nokia N95'i hatırlıyor musunuz? Orijinal Nokia N95, 2007 yılında piyasaya sürüldü. Bir ön kamera, kesintisiz odaklı bir 5Mpx kameraya sahipti ve tasarımı her iki tarafa doğru açılmasıyla şok ediyordu. Ekran altında normal telefon düğmeleri, üst kısımda ise medya kontrolü sağlayan bir nevi dokunmatik panel bulunuyordu.

Efsane Nokia N95 geri geliyor mu?

YouTuber Mr. Mobile'ın yakın tarihli bir videosunda görüldüğü üzere HMD Global, Nokia N95'in bir prototipini yapmak için çalışmalara başlamış. YouTuber'ın aşağıda yer alan videonun altıncı dakikasına doğru gösterdiği N95, cihazın hiçbir zaman yayınlanmayan bir prototipe sahip olduğunu iddia ediyor.

Piyasada satılan bir cihaz olma aşamasına ulaşamayan N95 akıllı telefon prototipi, ön kamera ve hoparlörleri gizleyen yatay bir kaydırma mekanizmasına sahip. ZEISS markalı arka kameraların etrafındaki halka ise düşündüğünüz kadar akıllı çalışmıyor. Telefonu tutmak yerine parmağınıza geçireceğiniz bu halka sayesinde arkadaşlarınızla video görüşme yapabilir veya telefondan film izleyebilirsiniz.

Mr. Mobile'ın bu prototipi göstermesiyle birlikte pek çok eski Nokia hayranı sosyal medyada fikirlerini paylaştı. Kullanıcılara göre bu cihaz için yeni bir Nokia N95 demek belki zor olabilir ama kesinlikte N95'ten ilham aldığını söylemek mümkün.

HMD'nin CPO'su Juho Sarvikas ise paylaştığı tweet'te Nokia Mobile'ın dikkate aldığı dikey bir tutuş konseptinden bahsetti. YouTuber'ın videosunu alıntılayarak bu prototipin istenildiği kadar kullanışlı olmadığını söyleyen Sarvikas, "buradaki en büyük sorun kamera ve hoparlöre aynı anda erişememenizdi. Taslağa bak, bu durumda sen ne yaparsın?" ifadelerine yer verdi.

Görünüşe göre HMD Global, söz konusu telefona yeterince ilgi göstermemiş ve bu yüzden cihaz sadece prototip olarak kalmış. Peki ya siz eski ve yeni Nokia N95 hakkında ne düşünüyorsunuz? Yenilenen ve bu tasarıma sahip bir şekilde sunulacak Nokia N95'i satın almayı düşünür müydünüz? Görüşlerinizi bizimle paylaşın.

TOGG CEO'su: Avrupa'nın En Temiz Otomobil Tesisini Kuruyoruz
Otomobil

TOGG CEO'su: Avrupa'nın En Temiz Otomobil Tesisini Kuruyoruz

Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen İstanbul Tech Week 2020 etkinliğinde "Türkiye'nin Otomotiv Yolculuğu" konulu panelde konuşan TOGG CEO'su ilginç ayrıntılara yer verdi.

YORUMLAR