Ehliyet Yenileme Süresi Uzatıldı: İşte Yeni Tarih

Ehliyet yenilemek için belirlenen son gün tarihi uzatıldı. Peki, ehliyetinizi yenilemek için hangi tarihe kadar vaktiniz var? İşte detaylar!

Ehliyet yenilemesi için geçtiğimiz dönemde son tarih 31 Aralık 2022 olarak belirtilmişti. Dün yapılan açıklamaya göre bu süreyi 2 yıl daha uzatma kararı alındı. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamaya göre 2024 yılına kadar yenileme işlemi yapılabilecek.

Ehliyet Yenilemek İçin Son Tarih Ne Zaman?

1 Ocak 2016 tarihinden önce alınan karara göre bu yılın son günü nüfus müdürlüğüne başvurarak ehliyet yenilemesi yapılma şartı bulunuyordu. Bu tarih aralığında pandemi sürecinin olması, kapanmaların yaşanması ve kalabalık ortamlara girememe gibi faktörlerden dolayı yenileme sürecinde aksamalar oldu. 

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü de bu durumu ele alarak başvuru ve yenileme süresi için yeni bir tarih belirledi. Sürenin 2 yıl daha uzatılmasına karar verilerek son yenileme tarihini 31 Aralık 2024 olarak güncelledi.

Ehliyet Almak İsteyenlere Simülasyon Şartı Getirildi!
Otomobil

Ehliyet Almak İsteyenlere Simülasyon Şartı Getirildi!

Ehliyet almak isteyenlere simülasyon şartı getirildi. Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre sertifika konusunda ayrım yapılmaksızın tüm sürücü adayları, direksiyon eğitiminden önce emniyet kemeri simülasyon eğitimine tabi tutulacak.

YORUMLAR