Elektrikli Araçlara Yeni ÖTV Zammı Gelebilir

Elektrikli araçlara yeni ÖTV zammı gelecek iddiası ortaya atıldı. Elektrikli araçlara yeni ÖTV zammı gelecek mi? Ayrıntılar haberimizde.

elektrikli-araclara-yeni-otv-zammi-gelebilir

Elektrikli araçlara yeni ÖTV zammı gelecek mi? Geçtiğimiz ay elektrikli araçlara ÖTV zammı getirilmişti. Şimdi ise geçtiğimiz haftalarda getirilen ÖTV zammına bir yenisi ekleneceği söyleniyor. İşte konu ile ilgili gelen iddia.

Elektrikli Araçlara Yeni ÖTV Zammı Gelecek Mi?

Dünya Gazetesi'nden Çiğdem Yücesoy Subaşı'nın haberine göre, 120 KW üzerindeki elektrikli araçların ÖTV'sinin yüzde 60'dan yüzde 110'a çıkarılacağı söyleniyor.

Şu anda yeni ÖTV zammı gelip gelmeyeceği ile ilgili resmi makamlar tarafından bir açıklama yapılmış değil. Yeni bir zam gelip gelmeyeceği şu aşamada bilinmezliğini koruyor.

Sizler konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden görüşleriniz bizlerle ve diğer okurlarımız ile paylaşmayı unutmayın!

Geçtiğimiz Ay Elektrikli Araçlara ÖTV Zammı Gelmişti

ÖTV, motor gücü 85 kW’yi geçmeyenler için yüzde 3’ten yüzde 10’a, 85 kW’yi geçen ancak 120 kW’yi geçmeyenler için yüzde 7’den yüzde 25’e, 120 kW’yi geçenler için ise yüzde 15’ten 60’a yükseltimişti. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

elektrikli-otomobiilere-otv-zammi1

İkinci El Araç Alım Satımına Vergi Geliyor
Otomobil

İkinci El Araç Alım Satımına Vergi Geliyor

İkinci el araç alım satımına vergi geliyor. Hükümetin ikinci el araç satışlarından binde 5 vergi almak için harekete geçtiği söyleniyor.

2. El Otomobil Fiyatları Neden Düşmüyor?

Otomobil fiyatlarının düşmemesinin önündeki engelin stokların yüksek kurdan alınmış olması olduğu belirtiliyor. Sektör temsilcileri yaptıkları açıklamada şunları söyledi:

"Dolardaki düşüş devam ederse bunun fiyatlara yansıması olur. Ancak ÖTV aracın millileştiği tarihteki KDV matrahı üzerinden ödendiği için kurdaki düşüş, fiyatlara yüksek maliyetli stoklar bitmeden yansımıyor."

2. El Otomobil Fiyatlarının Ne Kadar Düştüğü Açıklandı
Otomobil

2. El Otomobil Fiyatlarının Ne Kadar Düştüğü Açıklandı

2. el otomobil fiyatları ne kadar düştü? 2. el otomobil piyasasında fiyatların düşüşe geçtiği aktarılıyor.

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Başkanı ve Doğuş Otomotiv CEO'su Ali Bilaloğlu da açıklamasında şunları söyledi:

"Otomotiv sektörü ağırlıklı olarak Euro’ya bağlı olarak hareket eden bir sektör. Paritedeki değişim ile yalnızca dolar düştüğünde bu etki direkt olarak yansımıyor. Bununla birlikte stoktaki araçların geçmiş dönem yüksek kurlarla alınmış olması indirimin hemen yansımasının da önüne geçiyor. Döviz kurları gerilediği anda bunu araçlarımıza indirim olarak yansıtamıyoruz. Yapabileceğimiz indirimin önünde matrah engeli var. Araçlar millileştirilirken hangi KDV oranı üzerinden girdiyse o matrah üzerinden ÖTV’nin ödenmesi gerekiyor. Bu da yüksek indirimler yapmamızın önüne geçiyor. Dövizin gerilemesi ancak orta-uzun vadede otomobil fiyatlarına yansıyacaktır diye düşünüyorum."

YORUMLAR