Elektrikli Scooter Kullanımına İki Yeni Düzenleme Getirildi

Ülkemizde hızla artan elektrikli scooter kullanımı sonrası Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı iki yeni düzenleme getirme kararı aldı. İşte detaylar!

Elektrikli Scooter Kullanımına İki Yeni Düzenleme Getirildi

Martı'nın ülkemizdeki popülaritesinin artması sonrası artan elektrikli scooter kullanımı nedeniyle elektrikli scooter'lara yönelik yasaklar da düzenlenmeye başlandı. Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı'nın getirmiş olduğu iki yeni düzenleme, elektrikli scooter'ların kullanımına yeni bir düzenleme getirmenin yanı sıra kullanımdaki güvenliği artırmayı amaçlıyor.

Son dönemde tartışmaların da ana odağı olan elektrikli scooter'lar, ülkemizde bu hizmeti en yaygın olarak sağlamayı başaran Martı CEO'su ile Kadıköy Belediye Başkanı'nın arasında yaşanan sürtüşme nedeniyle gündemdeydi. Belediyenin elektrikli scooter'ları toplatması kararına karşı çıkan Martı CEO'sunun ifadelerinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Martı arasında önemli bir projeye imza atılmıştı.

Tüm bu gelişmelerin ardından elektrikli scooter kullanımına düzenleme getirilmesi gerektiğini düşünen Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı, elektrikli scooter'lar özelinde hazırladığı yeni taslakta iki önemli düzenleme getiriyor.

Artık Bir Elektrikli Scooter'a İki Kişi Binemeyecek

Elektrikli Scooter Kullanımına İki Yeni Düzenleme Getirildi

Bu düzenleme kapsamında artık bir elektrikli scooter'a iki kişinin binmesi yasak olacak. Bu durumun kontrolü, scooter'lara yerleştirilecek sensörler aracılığıyla sağlanacak. Bir diğer düzenleme ise scooter'ların yalnızca şehir içi yollarda güvenli bir şekilde kullanımını sağlayacak. Hız sınırı 50 km/s'i geçen yollarda elektrikli scooter'ları kullanmak yasaklanacak.

Scooter'lara eklenecek sensörler sayesinde hız sınırı 50km/s'i geçen yollarda gittiği tespit edilen scooterların hızı yavaş yavaş düşürülecek ve durdurulacak. Ayrıca scooter'ların hızıyla ilgili de bazı hız kısıtlamaları getirilecek. Hâlihazırda 25 km/s hız sınırı bulunan elektrikli scooter'ların bu hız sınırının daha da düşürülmesi bekleniyor.

Peki siz bu yeni düzenlemeler hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

En İyi Elektrikli Scooter Modelleri ve Fiyatları - 2024
TEKNOLOJİ

En İyi Elektrikli Scooter Modelleri ve Fiyatları - 2024

Son dönemde ulaşımda popüler hale gelen elektrikli scooter modelleri sayesinde trafiğe takılmadan ve toplu taşıma kullanmadan istenen yere gidilebiliyor.

Kadıköy'deki Scooterlarına El Konan Martı Yöneticisinden Açıklama Geldi
Yaşam

Kadıköy'deki Scooterlarına El Konan Martı Yöneticisinden Açıklama Geldi

Geçtiğimiz günlerde Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı'nın Kadıköy'de kaldırımı işgal eden elektrikli scooterları kaldırma kararının ardından ilçenin pek çok sokağındaki Martı scooterları kilitleri kesilerek kaldırılmıştı.

YORUMLAR