Elektrikli Scooter İçin Yeni Yasaklar Geldi!

Elektrikli Scooter için yürürlüğe giren düzenleme ile beraber birtakım yeni yasaklar geldi. İşte Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yürürlük ile gelen yasaklar!

Anıl Özünaldım -

Elektrikli Scooter için yürürlüğe giren düzenleme ile beraber yeni yasaklar geldi. Peki, Resmi Gazete’de yayımlanan yeni yürürlük kapsamında e-scooter kullanımına ilişkin hangi yasaklar getirildi? Yeni yasaklar ile ilgili tüm detaylar haberimizde.

Elektrikli Scooter Yeni Yasakları Neler?

Ülkemizde kullanımı ciddi oranda artan scooterlar ile ilgili bir yasal düzenlemenin olmaması güvenlik ile ilgili bazı sorunlara neden oluyordu. Türkiye Çevre Ajansının Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Sözcü'deki habere göre yeni düzenleme ile beraber e-scooterın kullanımına ilişkin birtakım yeni yasaklar geldi. Peki, e-scooter kullanımı ile ilgili hangi yasaklar getirildi?

TCDD’den Çuf Çuf Scooter Geliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarının (TCDD) Çuf Çuf isimli e-scooter geliştirdiğini duyurmuştu. Bakan Karaismailoğlu, e-scooter için TCDD’nin yerli girişimlerden hizmet satın aldığını belirtmişti.

Yeni düzenleme hakkında ne düşünüyorsunuz? E-Scooter’a getirilen yasaklar ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlara kısmından belirtebilirsiniz.

İnternet

Boston Dynamics Robotlarından Muhteşem Dans Videosu

Benzer İçerikler

YORUMLAR