Elleriniz Silahınız Olacak: Playstation 4 Kontrol Cihazı

Sony, yeni aldığı patent ile beraber çalıştığı hareket algılama sistemini ortaya çıkardı.

Elleriniz Silahınız Olacak: Playstation 4 Kontrol Cihazı

Sony'den arka akraya patent haberleri gelmeye devam ediyor.

Önce Move ve Dual Shock birleşimi bir gamepad'in patentini alan Sony, sonrasında işlemci ile ilgili bir patentle gündeme gelmişti. Şimdiyse Xbox 360'ın Kinect cihazına benzer bir patentle gündemde.

3 boyultu derinlik algılayabilen bir kamera için için patent alan Sony, parmaklarımızı silah gibi kullanabilmemizi sağlayacak. Bu kamera ile hareket algılamada bir üst noktaya çıkmak isteyen Sony'nin yeni ürünü için konsept görselleri açığa çıktı.

Yukarıda gördüğünüz görselden yola çıkarılan bilgide; Fig 7 hareketinde, elin silah şeklini aldığı görülüyor. Sony'nin bu görselle ilgili açıklamasıysa şöyle:

"...örnek olarak; kullanıcı başka bir el ile ateş etmek isteyebilir. Belki farklı el hareketleriyle silahı yeniden doldurabilir. Kullanıcının farklı pozisyonlarına veya duruşuna göre oyundaki silah veya karakter hareketi değişebilir."

Microsoft'un Xbox 360 için ürettiği Kinect'in parmak takip özelliği yok. Bu sebeple Sony, yeni ürünüyle sektörde öncü olabilir. Gerçi Kinect 2.0'ın parmak takip özelliği içermesiyle ilgili dedikodular da ortada dolaşıyor. Artık yeni nesil konsollarla beraber kimin önce davranacağını hep birlikte göreceğiz.

Patentte yer alan bir başka ilginç açıklama da kameranın, derinliği nasıl algılayacağıyla ilgili. Kinect'de dahil olmak üzere bir çok derinlik algılama özellikli kamera, kızılötesi ışınları kullanıyor. Ama Sony'nin yeni kamerası, 'ses tespiti' sayesinde yerinizi algılayacak. Ses tespiti kullanımının kızılötesine göre bir avantajı; sadece sizi değil, duvar köşelerinizi dahi algılayabilmesi. Başarılı uygulandığı takdir de oyun deneyimlerimiz çok farklılaşabilir.

Sony'nin Playstation 4 ile beraber kontrol sisteminde büyük yatırımlar yapacağı, devamlı gelen patent haberlerinden ortaya çıkıyor. Bakalım yakın zamanda başka neleri duyacağız?

Playstation 4'te Oynayabileceğiniz Oyunlar

YORUMLAR