Elon Musk'ın Oğlu, Babasıyla İlişkisini Kesmek İçin Soyadını ve Cinsiyetini Değiştiriyor

Elon Musk'ın geçtiğimiz aylarda 18 yaşına giren oğlu Xavier Alexander Musk babasıyla ilişkilerini kesebilmek için soyadını ve cinsiyetini değiştirecek.

Elon Musk'ın Oğlu, Babasıyla İlişkisini Kesmek İçin Soyadını ve Cinsiyetini Değiştiriyor

Tesla ve SpaceX CEO'su milyarder Elon Musk'ın oğlu, babasından uzaklaşmak için cinsiyeti de dâhil olmak üzere kimliğini tamamen değiştiriyor. Griffin adında bir ikizi de olan Xavier Alexander Musk, Nisan ayında 18 yaşına girdi. Doğum gününden hemen sonra Xavier, Vivian olarak yeni kimliğini benimserken adını değiştirmek için de adliyeye dilekçe verdi.

Belgeler şimdi Los Angeles County'deki Kaliforniya Yüksek Mahkemesinde ve belgeler, Babalar Günü'nden hemen önce Cumartesi gecesi Twitter'da dolaşmaya başladı. Duruşma ise bu Cuma günü yapılacak.

Elon Musk'ın oğlu Xavier Alexander Musk'ın ilk isteği adını Vivian Jenna Wilson olarak değiştirmek. Ayrıca Los Angeles County'deki Kaliforniya Yüksek Mahkemesi'nden cinsiyetini kadın olarak tanımalarını istiyor. Xavier isim değişikliğinin nedenini biyolojik babasıyla ilişki kurmak istememesi olarak belirtiyor. Belgede "Cinsiyet kimliğim ve artık biyolojik babamla hiçbir şekilde, hiçbir şekil veya biçimde birlikte yaşamadığım ve onunla ilişki kurmak istemediğim gerçeği" olarak belirtiliyor.

Elon Musk, Ocak 2000'de Kanadalı yazar Justine Wilson ile evlendi. 2002'de oğulları Nevada Alexander Musk doğdu ancak Nevada sadece on haftalıkken geçirdiği bir hastalık sonucu hayata veda etti. Bunun ardından bir süre sonra Musk ve Wilson çiftçinin Nisan 2004'te iki ikiz oğlu oldu. Griffin ve Xavier adındaki bu ikizlerin ikisi de Nisan ayında 18 yaşına girdiler.

Elon Musk'ın Oğlu, Babasıyla İlişkisini Kesmek İçin Soyadını ve Cinsiyetini Değiştiriyor

Xavier Alexander Musk ve Elon Musk'ın Geçmişi

Xavier, adını değiştirmek istemesinin bir nedeninin, son birkaç yıldır transfobik görüşlere sahip olmakla suçlanan biyolojik babasından uzaklaşmak olduğunu iddia ediyor. CNBC daha önce Elon Musk'ı transfobik görüşleri için özür dilemeye çağırmıştı. Temmuz 2020'de attığı bir tweet'te Musk "zamirler saçmalıktan ibaret" dedi ancak o zamanki ortağı Kanadalı müzisyen Grimes'ın tweet hakkında onunla yüzleşmesinden sonra bu tweet'i silmişti.

Sonralarda pek çok kez eşcinseller hakkında hakaret içerikli yorumlarda da bulunan Musk'a lezbiyen, gey, biseksüel ve trans bireylere eşit haklar sağlamaya çalışan bir hayır kurumu özür dilemesi çağrısında bulundu ancak Musk bu çağrıyı reddetti.

Şimdiye dek ne Elon Musk ne de Justine Wilson, Xavier'in adı ve cinsiyet değişikliği hakkında henüz kamuoyuna yorum yapmadı.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR