Elon Musk SpaceX, Tesla ve Starlink'e Özel Şehir Kuruyor

Elon Musk Starbase isimli özel şehir kuruyor. Yerel yönetimler izin verirse Starbase; SpaceX, Tesla ve Starlink'in yönetim üssü olacak.

Elon Musk özel şehir kuruyor. Starbase isminde olacağı belirtilen bu şehir, halihazırda SpaceX'in bir test üssüne ve fırlatma rampasına sahip olduğu Teksas'ta kurulacak. Yerel yönetimler izin verirse Starbase; SpaceX, Tesla ve Starlink'in yönetim üssü olacak.

Gezegendeki en zengin kişi olan Elon Musk'ın yeni bir planı var: kendine ait bir şehir. SpaceX ve Tesla'nın arkasındaki CEO, geçtiğimiz günlerde paylaştığı bir tweet'te, Teksas'taki tesislerinin bulunduğu bölgede şehir kurma olasılığını gündeme getirdi. Bu şehir Starbase adı altında, Boca Chica'daki mevcut SpaceX tesislerini ve ayrıca yeni bir Tesla fabrikasını barındıracak.

Elon Musk'a Ait Şirketin Yapay Zekası Tiyatro Oyunu Yazdı
TEKNOLOJİ

Elon Musk'a Ait Şirketin Yapay Zekası Tiyatro Oyunu Yazdı

Elon Musk'ın ortağı olduğu şirketin yapay zekası tiyatro oyunu yazdı. Bir yapay zekanın hikaye üretebildiğini görmek insanlar için bir mucize olsa da, ilk incelemeler içeriği nedeniyle saçma ve şaşırtıcı olarak değerlendirildi.

Elon Musk Starbase isimli özel şehir kuruyor

SpaceX şirketi, bir test üssüne ve bir fırlatma rampasına sahip olduğu Boca Chica'da önemli bir varlığa sahip. Öte yandan Tesla ise 2020'de Austin'de bir Gigafactory kurulacağını duyurdu. Elon Musk'ın geçtiğimiz Aralık ayında Teksas'a taşınmaya karar verdiğini de biliyoruz. Tüm bunlar, Teksas eyaletinin Elon Musk için ne kadar önemli hale geldiğine dair üç gösterge.

Elon Musk kısa süre önce paylaştığı tweet'te, "Teksas, Starbase şehrini oluşturuyor" dedi. Bu tweet'le bağlantılı diğer yazıda ise "Oradan Mars'a ve dolayısıyla yıldızlara" ifadelerini kullandı. Elon Musk'ın tweetleri her zaman ciddiye alınmıyor olsa da, bu tweet'ler şirket planlarıyla uyuşuyor.

Ancak bir şehrin adını değiştirmek veya yeni bir tane oluşturmak tweet atmak kadar kolay değil. Musk, SpaceX tesislerinin bulunduğu Teksas'taki Cameron County ilçesine resmi bir talepte bulunmak zorunda kalacak gibi gözüküyor.

Aslında hem SpaceX hem de Tesla'nın merkezi Kaliforniya'da. Ancak SpaceX'in en büyük projesi olan Starship Teksas'taki fabrikada üretiliyor. Öte yandan Elon Musk'ın son zamanlarda eyalet dışına çıkma isteklerini de görmüştük. Eyalet teşvikleri ve Teksas'taki doğal kaynakların mevcudiyeti, Musk'ın ilgisini her geçen gün artıyor olabilir.

Teksas'ta ayrıca Meksika Körfezi'ne erişim sağlanabiliyor, böylece roketlerin fırlatılması çok daha kolay hal alabilir. (Bilmeyenler için; yakın zamanda SpaceX, roketlerinin fırlatılması için yüzen platforma dönüştürülecek iki petrol kulesi satın aldı.)

Her şey Elon Musk'ın planlarına uygun giderse Starbase; SpaceX, Tesla ve Starlink'in yönetim üssü olacak.

Tesla Araba Satarak Kazandığı Paranın Fazlasını Bitcoin ile Kazandı
Otomobil

Tesla Araba Satarak Kazandığı Paranın Fazlasını Bitcoin ile Kazandı

Tesla'nın Bitcoin'e yaptığı yatırım, şirketin 2020'deki tüm otomobil satışlarından daha fazla kar etmesini sağladı. Elon Musk servetine servet kattı.

YORUMLAR