Elon Musk'tan Silikon Vadisi Bankası Satın Alımı Hamlesi!

Silikon Vadisi Bankası'nın iflas ettiğini açıklamasının ardından Elon Musk'ın Twitter için Silikon Vadisi Bankası'nı satın alacağı konuşuluyor. İşte detaylar!

Elon Musk'tan Silikon Vadisi Bankası Satın Alımı Hamlesi!

ABD'nin en büyük bankalarından biri olan Silkon Vadisi Bankası (SVB) düzenleyiciler tarafından kapatıldı ve varlıklarına Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) tarafından el konuldu. Banka öncelikle teknoloji çalışanları, yeni kurulan şirketler ve risk sermayesi destekli şirketler de dâhil olmak üzere teknoloji sektöründeki müşterilere hizmet veriyordu. Bankanın kapanması, 2008 küresel mali krizinden bu yana ABD'deki en büyük banka iflasına işaret ediyor.

FDIC, SVB'nin sigortalı mevduatlarını tutmak için Mevduat Sigortası Ulusal Santa Clara Bankası'nı kurdu ve bu banka çekleri takas etmeye devam edecek. SVB'nin merkez ofisi ve tüm şubeleri 13 Mart'ta yeniden açılacak ve sigortalı mevduat sahipleri en geç Pazartesi sabahına kadar mevduatlarına tam erişim sağlayabilecekler ancak FDIC'nin standart sigortası mevduat sahibi başına 250.000 dolara kadar olan tutarı kapsadığından, şirketler için daha büyük hesapların veya kredi limitlerinin kapanıştan nasıl etkileneceği belirsiz.

Elon Musk, Bankayı Twitter Hizmetleri İçin Kullanabilir

Elon Musk'tan Silikon Vadisi Bankası Satın Alımı Hamlesi!

Tüm bu kargaşanın ortasında Razer CEO'su Min-Liang Tan, Twitter'ın SVB'yi satın almayı ve dijital bir bankaya dönüştürmeyi düşünmesini önerdi. Bu öneri Twitter başkanı Elon Musk'ın dikkatini çekti ve Musk bu fikre açık olduğunu söyleyerek olumlu yanıt verdi.

Bu potansiyel satın alma, Twitter'ın finansal alanına girişini işaret edebilir çünkü şirket işini genişletmenin yollarını araştırıyor. SVB'yi satın alarak Twitter, geniş kullanıcı tabanından ve güçlü markasından yararlanarak dijital bankacılık sektöründe önemli bir noktaya gelebilir.

SVB, yeni kurulan şirketlerin finansmanında uzmanlaşmış ve 209 milyar dolarlık varlığı ve yaklaşık 175,4 milyar dolarlık mevduatıyla ABD'nin en büyük 16. bankası hâline gelmişti.

Elon Musk Çalışanıyla Dalga Geçti: "Zaten Çalışmıyorsan Kovulamazsın"
Yaşam

Elon Musk Çalışanıyla Dalga Geçti: "Zaten Çalışmıyorsan Kovulamazsın"

Teknoloji dünyasının en ünlü ismi konumundaki Elon Musk'ın vukuatları bitmek bilmiyor. Ünlü milyarder, bu sefer de bir Twitter çalışanıyla atıştı.

Rekabet Kurulu, Elon Musk'a Para Cezası Verdi!
İNTERNET

Rekabet Kurulu, Elon Musk'a Para Cezası Verdi!

Twitter Inc.'in tek kontrolünün devralınmasının Rekabet Kurulu'nun izin olmadan yapılması, Elon Musk'ın Türkiye'deki gayrisafi gelirin binde biri oranında para cezası almasına yol açtı.

YORUMLAR