Elon Musk, Twitter Çalışanlarını İşten Çıkarmaya Başladı

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasıyla birlikte ortaya çıkan işten çıkarma söylentileri bugün gerçeğe dönüşüyor. İşte detaylar!

Elon Musk, Twitter Çalışanlarını İşten Çıkarmaya Başladı

The Verge tarafından bildirilen bir dâhili nota göre Twitter, 4 Kasım Cuma yani bugün çalışanlarına "küresel iş gücünü azaltacağını" bildirdi ve bu kapsamda işten çıkarmalar başladı.

Karardaki onay, Elon Musk'ın Twitter'ın yeni sahibi olmasından ve şirketin çalışma şeklini ve ürün yol haritasını hızla değiştirmeye başlamasından bir hafta sonra geldi. O zamandan beri Twitter'da beklenen işten çıkarmalar hakkında pek çok söylenti gündemde yer ediniyordu.

Çalışanlar, Twitter ofislerine çalışanların rozet erişiminin "geçici olarak" kapatılacağını da belirten dâhili bir nota göre 4 Kasım yani bugünün sonuna dek işten çıkarılıp çıkarılmadıklarını öğrenecekleri bir e-posta alacaklar.

Elon Musk, Twitter Çalışanlarını İşten Çıkarmaya Başladı

Elon Musk, Çalışanlara Özel Bir Not Gönderdi

The Verge'in bildirdiği nota göre notta "Etkilenmiş olsanız da olmasanız da bunu yaşıyor olmanızın inanılmaz derecede zor bir deneyim olduğunu kabul ediyoruz. Gizli şirket bilgilerini sosyal medyada, basında veya başka bir yerde tartışmanızı yasaklayan Twitter politikalarına bağlı kalmaya devam ettiğiniz için teşekkür ederiz." ifadelerine yer veriliyor.

Not, kaç çalışanın işini kaybedeceğini detaylandırmıyorken, Musk'ın Twitter'ın yaklaşık 7.500 kişilik iş gücünün yarısını işten çıkarması bekleniyor.

Çalışanlar işten çıkarmaların başlayacağını onaylayan notu aldıktan sonra birçoğu Twitter hesaplarının iş e-posta adreslerinden bağlantısını kesmeye başladı. Bu, iki faktörlü kimlik doğrulama için şirket tarafından zorunlu kılınan bir politikaydı ve işten çıkartılacak olan çalışanların bu doğrulamayı artık kullanması gerekmiyor.

Twitter'a Ücretli Video Özelliği Gelebilir!
SOSYAL MEDYA

Twitter'a Ücretli Video Özelliği Gelebilir!

Twitter, ücretli video özelliği ile gündeme geldi. Elon Musk tarafından milyarlarca dolar karşılığında satın alınan sosyal medya platformunda bazı videoların izlenebilmesi için belirli bir ücret ödenmesi gerekeceği ileri sürüldü.

Twitter, Elon Musk Karşıtı 1.500 Hesabı Askıya Aldı
SOSYAL MEDYA

Twitter, Elon Musk Karşıtı 1.500 Hesabı Askıya Aldı

Twitter, Elon Musk'ın geçen hafta şirketi devralmasından kısa bir süre sonra koordineli bir trolleme kampanyasının hedefi hâline geldi.

YORUMLAR