Bu Sefer Gerçekleşiyor: Elon Musk, Twitter'ı Satın Almayı Kabul Etti

Yılan hikâyesine dönen Elon Musk ile Twitter davası, Musk'ın sosyal medya devini satın almaya karar vermesiyle sonlanıyor gibi görünüyor. İşte detaylar!

Bu Sefer Gerçekleşiyor: Elon Musk, Twitter'ı Satın Almayı Kabul Etti

Elon Musk'ın 44 milyar dolarlık Twitter satın alımı bu sefer gerçekten gerçekleşiyor gibi görünüyor. Salı günü milyarderlerin temsilcileri Twitter'a bir mektup göndererek bu çalkantılı anlaşmayı sürdürmeyi planladığını bildirdi ve işlerin yeniden rayına oturduğuna dair daha önceki haberleri doğruladı.

Musk tarafının Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na sunulan bildiriminde, "Musk tarafı olarak 25 Nisan 2022 Satın Alım Anlaşması ile öngörülen işlemin, burada belirtilen şartlar ve koşullara tabi olarak kapatılmasına devam etmeyi amaçladığımızı size bildirmek için yazıyoruz." ifadesi yer almakta.

Bu Sefer Gerçekleşiyor: Elon Musk, Twitter'ı Satın Almayı Kabul Etti

Elon Musk'ın Kararını Neyin Değiştirdiği Belirsiz

Musk ve Twitter anlaşmayı mahkemeye taşırken, Tesla ve SpaceX'in CEO'su Twitter'ın kendisini sosyal ağda var olan bot/spam hesap sayısı konusunda yanılttığını iddia etmişti. Musk, iddialarına dair kanıt sunmadan Twitter'ın kullanıcı tabanının %20'sinin "bot/spam hesaplardan" oluştuğunu belirtmişti.

Twitter uzun zamandır, reklamverenler için bir metrik olarak sağlanan kullanıcı tabanının bir alt kümesi olan "para kazanılabilir günlük aktif kullanıcılarının" %5'inden daha azının bot olduğunu savunuyor ancak Musk'ın artık bu konuda Twitter'ı baskılama niyetinde olmadığı görülüyor.

Mektup uyarınca Musk, "Delaware Şansölye Mahkemesi'nin Musk'a açılan davanın derhâl durdurulması ve duruşmanın ve diğer tüm işlemlerin ertelenmesi koşuluyla" anlaşmaya devam etmeyi amaçlıyor. Şimdilik Musk'ın kararını neyin değiştirdiği merak konusu.

YORUMLAR