Elon Musk, Twitter'ı Satın Alma Teklifinin Kabul Edileceğini Düşünmüyor

Geçtiğimiz günlerde Twitter'ı satın almak için 43 milyar dolar teklifte bulunan Elon Musk, teklifinin kabul edilmeyeceğini düşünüyor.

Elon Musk, Twitter'ı Satın Alma Teklifinin Kabul Edileceğini Düşünmüyor

Tesla'nın CEO'su Elon Musk, sosyal medya şirketi Twitter için yaptığı satın alma teklifinin başarılı olacağından "emin olmadığını" itiraf etti.

Şirketi hisse başına 54.20$'a satın almayı teklif ettiğini ve firmaya totalde 43 milyar$ ödeme yapmayı taahhüt ettiği teklifi açıkladıktan birkaç saat sonra katılmış olduğu konferansta teklifinin kabul edileceğine inanmadığını belirtti. Vancouver'daki TED2022 konferansında konuşan Musk "Teklifin olumlu karşılanması zor görünüyor." dedi. Twitter için teklifi reddedilirse bir "B Planı" olduğunu ekledi ancak bunun ne anlama gelebileceğine dair daha fazla ayrıntı vermedi. Musk ayrıca aynı konferansta Twitter hakkındaki söylemlerini "Twitter'ın daha açık ve şeffaf olması gerekiyor. İfade özgürlüğü için kapsayıcı bir arena olmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum." diyerek yineledi.

Elon Musk, Twitter'ı 43 Milyar Dolara Satın Almayı Teklif Etti
İNTERNET

Elon Musk, Twitter'ı 43 Milyar Dolara Satın Almayı Teklif Etti

Yakın zamanda Twitter'ın hissesinin %9.2'sini satın alan Elon Musk, Bloomberg News'in yeni haberine ve SEC'e sunulan belgelere göre şirkete hisse başına 54.

Twitter CEO'su Parag Agrawal ise şirketin Musk'ın yaklaşımını değerlendirdiğini belirtti. Personellere özel yapılan toplantıda çalışanlarına bu tarz bir teklifle şirketin "rehin alınmadığı" ifadelerinde bulunduğu iletildi.

Elon Musk'ın Teklifi Yeterli Bulunmuyor

Elon Musk, Twitter'ı Satın Alma Teklifinin Kabul Edileceğini Düşünmüyor

Suudi Arabistan Prensi Alwaleed bin Talal, konuyla ilgili bir tweet atarak teklifle ilgili görüşlerini belirtti:

"Elon Musk tarafından önerilen teklifin, büyüme beklentileri göz önüne alındığında Twitter'ın gerçek değerine yaklaştığına inanmıyorum."

Daha da ilginci Alwaleed bin Talal, yatırım şirketi Kingdom Holding Company'nin Twitter'da hissesi olduğunu iddia etti. Musk bunun üzerine Prens Alwaleed'in şirketinin Twitter'da ne kadar hisseye sahip olduğunu sordu ve ekledi: "Gazetecilerin ifade özgürlüğü konusundaki görüşleriniz neler?"

Son olarak geçtiğimiz günlerde varlık yönetim şirketi Vanguard Group, Twitter'ın %10.3 hissesine sahip olduğunu açıkladı. Eğer bu rakamlar doğrulanırsa Elon Musk artık Twitter'ın en büyük hissedarı sayılmayacak.

Görünüşe göre önümüzdeki günlerde de bu konu gündemden eksilmeyecek. Gelişmeler oldukça sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

YORUMLAR