Elon Musk, Twitter'ın Yönetim Kurulu'na Katılma Teklifini Reddetti

Elon Musk'ın bir süredir Twitter Yönetim Kurulu'na dâhil olup olmayacağı tartışılıyordu ancak bu iddialara son nokta konuldu. İşte detaylar!

Elon Musk, Twitter'ın Yönetim Kurulu'na Katılma Teklifini Reddetti

Bir süredir şahsi Twitter hesabı üzerinden Twitter'a gelmesini istediği özelliklerden bahseden ve takipçilerinin sesi olan Elon Musk, aynı zamanda Twitter'ın %9.2'sini satın alarak en büyük hissedarı olmuştu.

Bundan kısa bir süre sonra ortaya atılan Twitter Yönetim Kurulu'na katılacağı iddialarıyla ilgili kendisi de net bir açıklamada bulunmamıştı ancak şirketin CEO'su Parag Agrawal, Elon Musk'ın Twitter Yönetim Kurulu'na katılmamaya karar verdiğini söyledi. Görünüşe göre Elon Musk katılmak isteseydi kendisine ayrılan koltuğa geçtiğimiz Cumartesi günü geçebilecekti.

Elon Musk, İfade Özgürlüğü ile İlgili Şikayetler Sonrası Twitter'ın %9.2'sini Satın Aldı
TEKNOLOJİ

Elon Musk, İfade Özgürlüğü ile İlgili Şikayetler Sonrası Twitter'ın %9.2'sini Satın Aldı

Bloomberg News'in haberine göre Tesla CEO'su Elon Musk, bugün yayınlanan 13G raporuna göre artık Twitter'ın %9.2'sine sahip.

Parag Agrawal aynı günün sabahı Elon Musk'ın kararıyla ilgili bir tweet paylaşarak "Elon bizimle Yönetim Kurulu'na katılmayacağı konusunda talebini paylaştı. Tesla CEO'su Twitter'ın en büyük hissedarı olmaya devam ediyor ve şirket onun fikirlerine kulak vermeye devam edecek." ifadelerine yer verdi. Parag Agrawal'ın duyurusundan sadece bir saat sonra Elon Musk içerisinde yalnızca tek bir emoji bulunan bir tweet paylaştı ancak kısa süre içerisinde bu tweet'i sildi.

Elon Musk Yönetim Kurulu'na Katılmasa da Twitter'ın Geliştirme Sürecine Yardımcı Olacak

Elon Musk bu süreçte Twitter Blue premium abonelik hizmetinde, fiyat konularında, Twitter reklamlarının yasaklanması ve kripto para birimi dogecoin'de ödeme seçeneği sunulması gibi konularda değişiklikler önerdi. Musk ayrıca 81 milyondan fazla takipçisine Twitter Genel Merkezi'nin evsizler barınağına dönüştürülmesi gerekip gerekmediğini sordu.

Elon Musk, Twitter Genel Merkezi'ni Evsizler Barınağına Dönüştürmeyi Önerdi
İNTERNET

Elon Musk, Twitter Genel Merkezi'ni Evsizler Barınağına Dönüştürmeyi Önerdi

Elon Musk geçtiğimiz haftalarda olduğu gibi Twitter'ın geleceği hakkında fikirlerini paylaşmak adına şahsi Twitter hesabı üzerinden bazı önerilerde bulundu.

Parag Agrawal, şirketin "ileriye dönük en iyi yol" olduğuna ve yönetim kurulu üyelerinin "şirketin ve tüm hissedarlarımızın çıkarları doğrultusunda hareket etmesi" gerektiğine inandığı için Twitter'ın Elon Musk'a yönetim kurulunda bir koltuk teklif ettiğini söyledi.

"Yönetim kurulunda olsunlar veya olmasınlar, hissedarlarımızdan gelen fikirlere her zaman değer verdik ve değer vereceğiz. Elon bizim en büyük hissedarımız ve onun katkılarına açık kalacağız."

Elon Musk şu anda Twitter'ın kurucu ortağı Jack Dorsey'in %2.25'lik hissesinin dört katından fazlasına sahip ve şirketin en büyük hissedarı konumunda. Twitter'ın hisseleri, Elon Musk'ın hissesinin açıklanmasının ardından geçen Pazartesi günü %27 düzeyinde artış yakaladı.

YORUMLAR