Elon Musk Uzaya Gidiyor: Virgin Bileti Satın Almış

Elon Musk'ın Virgin Galactic uzay bileti satın aldığı ortaya çıktı. 2006 yılına dayanan bilet, Musk'ın Galactic ile uçabileceğini söylüyor.

Elon Musk'ın Virgin Galactic uzay bileti sosyal medyada merak uyandırdı. Virgin Galactic'ten bir sözcü ve Virgin Galactic'in eski Başkanı tarafından yapılan açıklamalara göre Elon Musk, rakip uzay şirketi Galactic'ten bilet satın almış.

Virgin Galactic'in kurucusu Richard Branson, şirketinin ilk mürettebatlı uzay uçuşuna katılarak Jeff Bezos ve uzay uçuşu şirketi Blue Origin'i dokuz gün farkla yendi. Çok yakında, bir başka tanınmış teknoloji milyarderi, Dünya yörüngesinde yer çekimsiz ortamı deneyimleyecek olabilir.

Elon Musk'ın Virgin Galactic uzay bileti 2006'dan kalma

Virgin Galactic'in sözcüsü geçtiğimiz günlerde The Wall Street Journal'a verdiği demeçte, SpaceX'in kurucusu ve yöneticisi olan Elon Musk'ın Galactic'ten bir uzay gezisi uçuş biletine sahip olduğunu söyledi

Musk'ın bekleme listesinin kaçıncı sırasında olduğu belli değil, ancak şirketin şu ana kadar bilet satışları ve para yatırma işlemlerinden 80 milyon dolar kazandığını söyledi.

Virgin Galactic ve Richard Branson İlk Uzay Uçuşunu Tamamladı
Bilim

Virgin Galactic ve Richard Branson İlk Uzay Uçuşunu Tamamladı

Virgin Galactic'ten Richard Branson'ın uzay uçuşu başarıyla sonuçlandı. Uçuş sadece Branson'un uzaya ilk seyahatini değil, aynı zamanda Virgin'in ilk kez tam bir mürettebat kabini ile uçtuğunu da gösteriyor.

Virgin Galactic'in uzay biletlerinin resmi bir satış rakamı bulunmuyor, fakat basına söylenene göre tek bir bilet 250.000 dolara kadar mal olabilir. Ayrıca, yeterince şanslıysanız, Galactic'in çekilişlerindeki indirim şansını yakalayabilirsiniz.

2010 yılına kadar Virgin Galactic'in Başkanı olarak görev yapan Will Whitehorn, Forbes'a yaptığı açıklamada Musk'ın biletini 2006'da satın aldığını söyledi. Whitehorn, "Biletin Musk'a ait olduğunu biliyorum çünkü ona ben sattım" diye ekledi.

SpaceX isimli uzay şirketinin CEO'su olarak kısa sürede büyük işler yapmayı başaran Elon Musk, Virgin Galactic uçuş biletiyle ilgili doğrulamayı yapmış değil. Ancak milyarderin uzun yıllardır uzay merakına sahip olduğu düşünülürse 2006 yılında bekleme listesine kaydolduğunu söyleyebiliriz.

İlk bakışta Musk ve Virgin Galactic kurucusu Branson'ın rakip, hatta belki düşman olması bile beklenebilir, ancak durum tam olarak böyle değil. İkisi aslında arkadaş ve Musk tarihi uçuşun sabahı Branson'ı ziyaret etti. 

Branson, Sunday Times'a verdiği ön uçuş röportajında, bir gün Musk'ın gemilerinden birinde seyahat edebileceğini de söyledi.

Virgin Galactic, ilk tamamen mürettebatlı uzay uçuşunu tamamlamayı başardı. Unity 22 misyonu kapsamında şirketin kurucusu Richard Branson; Beth Moses, Colin Bennett ve Sirisha Bandla ile birlikte uzaya fırlatıldı. Branson, tahmin edebileceğiniz gibi, hem prestij hem de "özel astronot deneyimini" ölçmek için SpaceShipTwo isimli uzay aracındaydı.

YORUMLAR