Emeklilik Yaşı Değişti Mi? İşte Cevabı

Bugün sosyal medyada ortaya atılan bir iddiaya göre emeklilik yaşı değişti. Peki emeklilik yaşının değiştiği doğru mu?

Samet Dönmez -

Emeklilikte Yaşa Takılanlar, bugün milyonları bulmuş durumda. Emeklilik yaşının değişmesini bekleyen milyonlarca insan, bugün sosyal medyada patlak veren bir iddia sonrasında umutlandı.

Ekşi Sözlük'te açılan başlıkta bir kullanıcı, e-Devlet emeklilik yaş sorgulama sisteminde prim gün sayısında değişiklik yaşandığını iddia etti. Birçok kullanıcı da benzer bir sorunla karşılaştı. Ancak durum sanıldığı gibi olmayabilir.

E-Devlet'te Sorun Yaşandı

Birçok kullanıcı e-Devlet üzerinden sorgulama yaptığında prim günlerinin değişmiş olduğunu gördü. Bu durumda emeklilik yaşının değiştiği varsayımı yapıldı. Ancak en azından şimdilik bu durum gerçeği yansıtmıyor gibi görünüyor.

Sabah saatlerinde e-Devlet üzerinde gerçekleşen bir sorun sonrasında 30 dakikalık hizmet kesintisi yaşandı. Bu süre zarfında ve gün içerisinde e-Devlet sistemine erişmeye çalışan kullanıcılar, prim günlerini farklı değerlerde gördü.

Şimdilik yetkili makamlardan emeklilik yaşının değişmesi hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı. Kullanıcıların farklı sonuçlar almasının sebebi, e-Devlet üzerinde yaşanan sorunla alakalı olabilir.

Bazı kullanıcılar, e-Devlet üzerinde bulunan "Çalışma Hayatım" sistemindeki verilerin yanıltıcı olabileceğini, SGK Tescil ve Hizmet Dökümü hizmetine başvurulması gerektiğini belirtti.

Otomobil

Benzin ve Motorine Beklenen İndirim Geliyor

Benzer İçerikler

YORUMLAR