En Çok Aşı Yapan Ülkeler Arasında Türkiye Kaçıncı? Bakan Koca Açıkladı

En çok aşı yapan ülkeler açıklandı. Peki, en fazla COVID-19 aşısı uygulayan ülkeler arasında Türkiye kaçıncı sırada yer alıyor? İşte merak edilen detaylar!

En çok aşı yapan ülkeler belli oldu. Peki, en fazla koronavirüs aşısı yapan ülkeler arasında Türkiye kaçıncı sırada yer alıyor? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, merak edilen soruyu yanıtladı. Bakan Koca tarafından yapılan açıklamanın tüm ayrıntıları haberimizde.

En Çok Aşı Yapan Ülkeler Listesi

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa süre içerisinde tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını devam ediyor. Aşılar, COVID-19 salgınını sona erdirmek için büyük bir öneme sahip. Bu sebepten ötürü uzun bir süredir dünyanın dört bir noktasında aşılama çalışmaları sürüyor. Peki, en fazla aşı yapan ülkeler arasında Türkiye kaçıncı sırada yer alıyor?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, resmi Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yaparak merak edilen soruyu yanıtladı. Bakan Koca tarafından yapılan açıklamaya göre ülkemiz aşılama sürecinde dünya genelinde 6. sırada yer alıyor. Amerika Birleşik Devletleri, Çin, Hindistan, İngiltere ve Brezilya'nın Türkiye'den daha fazla aşı uyguladığı açıklandı.

Bakan Koca tarafından yapılan açıklamada, "En çok aşı yapan ülkeler arasında 6'ncı sıradayız. Bizden daha fazla aşı yapan ülkeler ABD, Çin, Hindistan, İngiltere ve Brezilya'dır. Türkiye, kendi aşısını henüz üretmemiş ülkeler içinde en çok aşı yapan ülkedir. Toplam doz sayısı bu mesajın yayına konduğu an itibariyle 16 milyon 668 bin 844'tür" ifadelerine yer verildi.

BioNTech mi, Sinovac mı Koruyuculuk Oranı En Yüksek Aşı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde aşı sırası gelen vatandaşların randevu alırken istedikleri COVID-19 aşısını seçebileceklerini duyurmuştu. Bu duyurunun ardından vatandaşların kafasında hangi aşının koruyuculuk oranı daha yüksek olduğuna dair bazı soru işaretleri oluşmuştu.

Doç. Dr. Ümit Savaşçı, yaptığı açıklamada, "İlk tercihi inaktif aşı olan Sinovac aşısı olsun, BioNTech aşısı ikinci tercihi olsun. Ama genç, sağlıklı hiçbir hastalığı yoksa, kronik hastalığı var; ama bu saydığım hastalıklar değilse o zaman BioNTech aşısının koruyuculuk oranı Sinovac aşısına göre yüzde 10 daha fazla" şeklinde konuşmuştu ve sözlerine şu şekilde devam etmişti:

"Ben de BioNTech aşısı gönüllüsüydüm, aylardır takiplerine devam ediyoruz, bir yan etki görülmedi. Bu aşılar bütün testleri yapılarak halkımıza uygulandığı için gönül rahatlığı ile hangi aşıyı yaptırmak istiyorlarsa onu yaptırabilirler."

BioNTech Aşısı Nasıl Uygulanacak? Sağlık Bakanlığı Kılavuz Yayımladı!
Bilim

BioNTech Aşısı Nasıl Uygulanacak? Sağlık Bakanlığı Kılavuz Yayımladı!

BioNTech aşısı nasıl uygulanacak? Sağlık Bakanlığı, kısa süre önce Türkiye'ye getirilen Pfizer aşısının nasıl uygulanacağına dair bir kılavuz yayımladı.

YORUMLAR