En Çok Para Harcanan Mobil Oyunlar Belli Oldu

En çok para harcanan mobil oyunlar neler? App Annie, 2021 yılının ilk çeyreğinde en fazla gelir elde eden mobil oyunları sıraladı. İşte listenin detayları!

App Annie mobil oyunlara yapılan harcamalara ilişkin bir rapor yayımladı. Yayımlanan rapor ile birlikte 2021 yılının ilk çeyreğinde en çok para harcanan mobil oyunlar listesi gün yüzüne çıktı. Paylaşılan listenin ilk sırasında son dönemin en popüler oyun platformu Roblox yer alıyor.

En Çok Para Harcanan Mobil Oyunlar Listesi (2021)

  1. Roblox
  2. Genshin Impact
  3. Coin Master
  4. Pokemon Go
  5. Honor of Kings
  6. PUBG Mobile
  7. Candy Crush Saga
  8. Homescapes
  9. Rise of Kingdoms
  10. Game For Peace

Yeni tip koronavirüs salgını sürecinde vaktinin büyük bir kısmını evde geçiren insanlar, video oyunlarına yöneldi. Mobil oyunlara yapılan harcamalar rekor seviyeye ulaştı. App Annie tarafından paylaşılan rapora göre dünya genelinde 2021'in ilk çeyreğinde 2019'un dördüncü çeyreğine kıyasla yüzde 30 oranında daha fazla oyun indirildi.

2021 yılının ilk çeyreğinde mobil oyunlara harcanan toplam miktar haftalık 1,7 milyar dolar seviyesine ulaşarak bir rekora imza atıldı. Mobil oyunlara en fazla harcama yapan ülkeler listesinde Kuzey Amerika ve Batı Avrupa bölgelerinde Amerika Birleşik Devletleri ve Almanya ilk sıralarda yer aldı. Mobil oyun harcamalarında yıldan yıla büyüme açısından Suudi Arabistan ve Türkiye de büyük bir role sahip oldu.

Mayıs 2021 En Çok İndirilen Mobil Oyunlar Açıklandı
OYUN

Mayıs 2021 En Çok İndirilen Mobil Oyunlar Açıklandı

Mayıs 2021 en çok indirilen mobil oyunlar belli oldu. Peki, 2021 yılının mayıs ayında en çok hangi mobil oyunlar indirildi? Sensor Tower tarafından  yayımlanan listeye ilişkin tüm ayrıntılar haberimizde.

App Annie tarafından paylaşılan verilere göre mobil oyun sektörü, 2014 yılından beri büyümeye devam ediyor. Dünya çapında tüketici harcamaları konusunda zirvede yer alan mobil oyunlar, özellikle bu yıl, PC / Mac oyunları, oyun konsolları ve taşınabilir konsollar ile arasındaki farkı önemli ölçüde açtı.

Şirket tarafından yayımlanan raporda en fazla para kazanan mobil oyunlar listesi de yer alıyor. Listeye baktığımızda ilk sırada son dönemin popüler oyun platformu Roblox'un yer aldığını görüyoruz. 2006 yılında çıkışını gerçrekleştiren Roblox'un içerisinde çok sayıda oyun mevcut.

Listenin ikinci sırasında  miHoYo tarafından geliştirilen Genshin Impact konumlanırken üçüncü sırasında ise Coin Master isimli yapım bulunuyor. Dördüncü sırada Niantic tarafından geliştirilen Pokemon Go yer alırken beşinci sırada ise Honor of Kings konumlandı.

YORUMLAR