Bazı Evcil Hayvan Takviyeleri Geri Çağrılıyor

Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), bazı evcil hayvan takviyeleri ile ilgili endişelendiren bir çağrıda bulundu. İşte bütün ayrıntılar!

Anıl Özünaldım -

Bazı evcil hayvan takviyeleri geri çağrılmaya başlandı. İki adet takviyenin insanlara enfekte olabilen bakteri içerdiği belirtildi. Peki, hangi takviyeler geri çağrıldı? FDA tarafından paylaşılan bilgilere ilişkin merak edilen tüm detaylar haberimizde.

Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç Dairesine (FDA), kediler ve köpekler için satılan bazı takviye ürünleri toplamaya başladığını duyurdu. Yapılan açıklamada, geri çağırmanın BioLifePet Liquid Probiotics ve LiviaOne Liquid Probiotics isimli ürünleri kapsadığı belirtildi.

Bilim

Dünya Atmosferinde Delik Açıldı: NASA Araştırıyor

Söz konusu ürünlerin satıştan kaldırılma kararı, rutin olarak gerçekleştirilen üçüncü taraf laboratuvar testlerinden elde edilen sonuçların hemen ardından alındı. Laboratuvar testlerinde BioLifePet ve LiviaOne ürünlerinde potansiyel Pseudomonas aeruginosa kontaminasyonu ortaya çıktı.

BioLifePet Liquid Probiotics ve LiviaOne Liquid Probiotics isimli takviye ürünlerinde tespit edilen bakteri türü, insanları enfekte edebilir ve hatta bazı insanlarda ciddi hastalıklara yol açabilir. Örneğin bu bakteri, akciğerler ve kan da dahil olmak üzere vücudun çeşitli bölgelerinde enfeksiyonlara neden olabilir.

Livia Global, geri çağırma duyurusunun yapıldığı tarih itibarıyla ürün kullanımı ile bağlantı herhangi bir sorun içeren rapor yayımlamadı. Söz konusu probiyotik ürünlerinden herhangi bir tanesini satın alan tüketicilerin FDA'nın internet sitesindeki geri çağırma duyurusunu kontrol etmeleri önerildi.

Hangi Evcil Hayvan Takviyeleri Toplanıyor?

FDA'nın internet sayfasında ürünlerin son kullanma tarihleri, UPC'leri, lot numaraları ve diğer ayrıntılara yer verildi. İnsanları enfekte edebilen bakteri türünün yer aldığı ürünlerin listesi şu şekilde:

Benzer İçerikler

YORUMLAR