Facebook Akıllı Telefonunu ya da İşletim Sistemini Açıklayacak

CES 2013'ün ardından Facebook'un kendi akıllı telefonunu ya da işletim sistemini yarın açıklaması bekleniyor.

Facebook Akıllı Telefonunu ya da İşletim Sistemini Açıklayacak

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen CES 2013 Tüketici Elektroniği Fuarı’nın heyecanı ve hareketliliği henüz yeni bitmişken bu sefer de Facebook’un medya mensuplarına 15.01.2013 Salı günü için gönderdiği kampüs daveti tüm gözlerin ona çevrilmesine neden oldu. Davetiyelerde her ne kadar hangi konuda bahsedileceği belirtilmese da TechCrunch gibi önde gelen teknoloji siteleri davetin mobil bir şeyler ile ilgili olduğunu iddia ediyorlar.

2010 yılından beri süregelen Facebook telefonu dedikoduları aslında pek de yeni bir şey değil ve Mark Zuckerberg bu konuda yöneltilen sorulara sürekli olarak diğer platformlardaki Facebook uygulamalarına odaklandıklarını belirterek cevap veriyor.

Ancak bu sefer güvenilir bir kaynaktan bilgi aldığını iddia eden TechCrunch editöri MG Siegler, Facebook’un ya kendi telefonunu üreteceğini ya da diğer üreticilerin donanımlarında çalışacak bir Facebook mobil işletim sistemi ortaya koyacağını iddia ediyor.

Varolan görüşlere göre Facebook işletim sistemi Android’in bir varyasyonu olacak ve işletim sisteminin her bir köşesinde Facebook entegrasyonu yer alacak. Böylece kolaylıkla Android kullanıcılarını da kendine çekebilecek ve çok daha bütünleşik bir Facebook ekosistemi kurabilecek hale gelecek.

iPhone siparişlerinde büyük düşüş

YORUMLAR