Facebook Android Kullanıcıları Katlanarak Artıyor

Facebook Android uygulamasının kullanıcı sayısı iPhone uygulaması kullanıcılarının büyük oranda geçiyor ve artış devam ediyor.

Facebook Android Kullanıcıları Katlanarak Artıyor

Android’in tüm dünyada mobil sektöründe yakaladığı başarının ardı arkası kesilmiyor ve şu anda en çok kullanılan mobil işletim sistemi olmaya devam ederken bir yandan da uygulamaları domine ediyor. Facebook’un açıkladığı rakamlara göre Android uygulamasının kullanıcıları iOS’a göre çok daha hızlı bir artış içerisinde. Üstelik Facebook Android’in kullanışlı hale geldiği bir ay önce gerçekleşen güncellemeden çok önce meydana gelen bu kullanıcı artışı Android kullanıcılarının alışkanlıklarını gösteriyor.

Eylül 2011’de 66 milyon olan Facebook Android kullanıcılarına karşılık olarak 91 milyon Facebook iOS kullanıcısı mevcuttu. Açıklanan Kasım 2012 istatistiklerine göre ise Facebook Android kullanıcıları şu anda 192 milyonken Facebook iPhone kullanıcıları 147 milyon olmuş durumda. Kısa zamanda Android kullanıcı tabanını 3 kat arttırmışken iOS 2 katına bile çıkaramamış durumda.

Ancak tabletler dahil olmak üzere tüm iOS Facebook kullanıcıları ile Android Facebook kullanıcılarının karşılaştırırsak bu sefer hala iOS kullanıcılarının daha fazla olduğu görülebiliyor. Açıklanan istatistiklerin iOS 6 işletim sisteminin içerisine entegre gelen Facebook kullanımını ölçmediğini de belirtmemiz gerekli.

Geçtiğimiz ay gerçekleşen Android Facebook uygulaması güncellemesi sayesinde bu artışın daha da yükseliş göstereceğini tahmin etmek de mümkün.

Samsung Galaxy S2 için Android 4.1 geliyor

YORUMLAR