Facebook, Ankara'daki Patlama Sonrası 'Güvendeyim' Butonunu Aktif Hale Getirdi

Ankara'da yaşanan patlama sonrası Facebook "Güvendeyim" özelliğini devreye soktu.

Facebook, Ankara'daki Patlama Sonrası 'Güvendeyim' Butonunu Aktif Hale Getirdi

Neredeyse her olayda ülkemizde erişimi engellenen Facebook, Ankara'da yaşanan patlamadan sonra "Güvendeyim" uygulamasını yeniden başlattı. 

İlk olarak 2011'deki Japonya depreminde kullanılan özellik, daha sonra Paris saldırısında aktif hale getirilmişti. Bugün içinde Ankara'da yaşanan patlama sonrasında "Güvendeyim" özelliği tekrar kullanılmaya başlandı.

Patlama sonrasında sadece Ankara'da değil, tüm Türkiye'de Facebook'a erişim kopma noktasına geldi. Twitter'a ise erişim neredeyse imkansız diyebiliriz. Sosyal ağlara erişmek için VPN uygulamaları kullanmak ya da proxy ayarlarını değiştirmek gerekiyor. Hal böyle iken Ankara'daki Facebook kullanıcılarının güvende olduklarını bildirmek için Facebook'a erişimde biraz uğraşmaları gerekiyor.





Uygulama nasıl çalışıyor?

Facebook, özelliği devreye soktuktan sonra mobil uygulama ya da bilgisayar fark etmeksizin giriş yaptığınız konum göz önünde bulundurularak karşınıza görseldeki uyarı çıkıyor. Uyarıdaki "Güvendeyim” ya da “Bölgede değilim” seçeneklerine tıklayarak son durumunuzu Facebook üzerinden bildiriyorsunuz. Durumdan kaç arkadaşınızın etkilendiğini, kaçının "Güvendeyim" seçeneğini işaretlediğini ve kaç kişinin bildirime geri dönüş yapmadığını da görebiliyorsunuz.

Tamindir Olarak Mesajımız

Ankara'da yaşanan olay sonrasında hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ise baş sağlığı diliyoruz. Yaralanan yurttaşlarımızın da bir an önce sağlığına kavuşmalarını temenni ediyoruz. Benzeri bir olay yaşanmaması dileğiyle...

Facebook ve Twitter'a Neden Erişilemiyor?

YORUMLAR